Η γέφυρα που αλλάζει χρώματα στα Τρίκαλα

Χρώματα αλλάζει η Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων… με έναν φωτισμό ιδιαίτερος που αλλάζει αλλάζοντας την εικόνα του κεντρικού συμβόλου της πόλης. Χρωματισμοί από λάμπες ειδικά κατασκευασμένες για τα Τρίκαλα από την Κίνα, έχουν τοποθετηθεί κάτω και γύρω από τη γέφυρα. Ανά διαστήματα η γέφυρα αλλάζει φωτισμό, προσδίδοντας ένα πολύ διαφορετικό χρώμα στην πόλη και στο πλέον κεντρικό της σημείο. Ο φωτισμός εναλλάσσεται, οι οπτικές μεταμορφώσεις της γέφυρας πυκνώνουν και δίνουν ένα  εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
Τα λόγια είναι λιγοστά, μπροστά στο όμορφο θέαμα που δημιουργείται, οπότε το καλύτερο είναι να την επισκεφθεί κανείς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η μελέτη και υλοποίηση του έργου που τέθηκε σε λειτουργία τον Απρίλη του 2016 είναι του Τρικαλινού σχεδιαστή φωτισμών  Βασίλη Κλωτσοτήρα.

kentrikh gefyra fwtismosΗ γέφυρα

Περισσότερα από 128 χρόνια αριθμεί η ιστορία της Κεντρικής Γέφυρας της πόλης των Τρικάλων.  Η κεντρική πεζογέφυρα αποτελεί εδώ και δεκαετίες ιστορικό μνημείο, κόσμημα καθώς η γαλλική πινελιά είναι εμφανής στα μεταλλικά σημεία της και σημείο αναφοράς για τους κατοίκους των Τρικάλων, αφού αποτελεί το κεντρικότερο από τα κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Πρόκειται για μια γέφυρα που έχει συνδεθεί με ολόκληρη την ιστορία των Τρικάλων, από την ένταξη της πόλης στο ελληνικό κράτος, μέχρι σήμερα, ενώ παραμένει προς διερεύνηση ο ακριβής χρόνος κατασκευής της.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ