Η Φλόγα του Ολυμπιακού Πνεύματος φώτισε τα Τρίκαλα

Μια ξεχωριστή στιγμή υπήρξε σήμερα για τα Τρίκαλα η διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την πόλη, σε μια πορεία που ενσωμάτωσε τον ιστορικό κι αθλητικό πλούτο της περιοχής.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, σύμβολο ειρήνης και ενότητας, ξεκίνησε τη διαδρομή της από την οδό Βασιλείου Τσιτσάνη. Πλήθος κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, καθώς και σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών, συγκεντρώθηκαν για να γίνουν μάρτυρες αυτής της στιγμής, προσφέροντας ζεστά χειροκροτήματα κι ενθουσιασμό.

Η Διαδρομή της Φλόγας

Η Φλόγα πραγματοποίησε ένα μαγευτικό ταξίδι μέσα στην πόλη, φτάνοντας στην πεζογέφυρα του Ασκληπιού όπου είχε στηθεί ένας ειδικός βωμός. Ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος, Χρήστος Παπανικολάου, ένας άνθρωπος με πλούσιο αθλητικό βιογραφικό, έλαβε τη σκυτάλη, συμβολίζοντας τη σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον των Ολυμπιακών αγώνων. Μετά από ολιγόλεπτη τελετή, η φλόγα συνέχισε την πορεία της προς τη γέφυρα Τρικκαίογλου και στη συνέχεια προς Καλαμπάκα, αφήνοντας πίσω της ένα αίσθημα ενθουσιασμού και καμάρι.

Στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων ο Δ. Κουρέτας 

Στη Λαμπαδηδρομία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 πήρε μέρος ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, στο πλευρό του θρύλου του ελληνικού αθλητισμού, άλτη επί κοντώ Χρήστου Παπανικολάου.

Ο κ. Κουρέτας αποδέχθηκε τη μεγάλη τιμή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να βρεθεί στη Λαμπαδηδρομία των Τρικάλων, συνοδεύοντας μια ιστορική φυσιογνωμία του Ελληνικού Αθλητισμού, τον πρώτο Έλληνα παγκόσμιο ρέκορντμαν του στίβου, τρικαλινό αθλητή Χ. Παπανικολάου.

Κορυφαίος Προορισμός: Το Stade de France

Η τελική άφιξη της Φλόγας θα είναι στο Stade de France στο Παρίσι, το απόγευμα της 26ης Ιουλίου 2024, όπου θα λάβει χώρα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Η διαδρομή της Φλόγας  ως το Παρίσι είναι ένα ταξίδι γεμάτο ελπίδα, έμπνευση και τη δύναμη του αθλητικού πνεύματος, που συνδέει χώρες, πόλεις και ανθρώπους σε μια κοινή πορεία προς το μέλλον.