Υλικά :
1 κιλό σταφύλι σκληρό και χοντρό
1/2 κούπα τσαγιού νερό
1 κλωναράκι αρμπαρόριζες και
προαιρετικά μυγδαλακια ασπρισμένα
Εκτέλεση :
Αφού το πλένουμε τρυπάμε μια μία ρόγα σταυρωτά και το αφήνουμε σ’ένα τρυπητό να στραγγίσει. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει και αφού δέσει το σιρόπι το βγάζουμε από το μάτι. Το αφήνουμε να μισοκρυώσει και ρίχνουμε το σταφύλι. Βράζουμε σε πολύ δυνατή φωτιά ξαφρίζοντας όποτε χρειάζεται και όταν το γλυκό δέσει προσθέτουμε το κλωναράκι της αρμπαρόριζας και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει τελείως προσθέτουμε και τα μυγδαλακια και τοποθετούμε σε βαζάκια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έδωσε η φίλη μας Έλενα Γεωργοπούλου.