Γλυκό ψυγείου με φράουλες

Γλυκό ψυγείου με φράουλες

 

Υλικά :

1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
½ φλιτζάνι χυμό φράουλας[ η γάλα]
1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
12 – 16 Μπισκότα Σαβαγιάρ
1 κουτάκι σαντιγί ΜΟΡΦΑΤ
ζάχαρη άχνη
1 κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
Εκτέλεση:
– Φτιάχνουμε την κρέμα , ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε την βανίλια , 1 κούπα σαντιγί και τις κομμένες φράουλες , ανακατεύοντας προσεκτικά με κουτάλι. – Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την σαντιγί για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε ζάχαρη άχνη , ανάλογα με το πόσο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί μας (εγώ πρόσθεσα σιρόπι από γλυκό φράουλα).

– Εν τω μεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλα ή γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ ή πυρέξ.

– Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα με τα κομμάτια φράουλας μέσα και 1 φλιτζάνι σαντιγί χτυπημένη.
– Τέλος απλώνουμε και την σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας, μαζί με σος από φράουλες που τις χτύπησα με άχνη ζάχαρη.

– Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Maria Kontze Antoniadou.