TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού σταφύλι με χυμό πορτοκάλι

Σεπ 3, 2023
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού σταφύλι με χυμό πορτοκάλι
Share on FacebookShare on Twitter
Γλυκό κουταλιού σταφύλι με χυμό πορτοκάλι…

Υλικά

3 κιλά σουλτανίνα
2400 γρ. ζάχαρη
χυμό από 3 πορτοκάλια
χυμό από 3 λεμόνια
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι μας.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με την ζάχαρη.
Περιχύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στην φωτιά να πάρουν βράσει.
Βράζουμε 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Μέτα από 3 ώρες βάζουμε ξανά στην φωτιά το γλυκάκι μας προσθέτοντας και τα φύλλα αρμπαρόριζας και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπάκι του.
Όση ώρα βράζουν τα σταφύλια κουνάμε ταχτικά κυκλικά την κατσαρόλα μας και ξαφρίζουμε όσες φορές δημιουργηθεί αφρός.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε αν έχουμε θερμόμετρο να φτάσει το γλυκάκι μας στους 105 βαθμούς.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο απλά βγάζετε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι το φυσάτε να κρυώσει και το ρίχνετε σε ένα καθαρό πιατάκι.
Αν μόλις πέσει η σταγόνα στο πιατάκι μείνει σαν κόμπος το γλυκάκι σας είναι έτοιμο.
Στον χρόνο που κάνετε το δέσιμο έχετε βάλει για αποστείρωση τα βάζα.

Πριν αρχίσετε να γεμίζετε τα βαζάκια ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα.
Γεμίζετε τα βαζάκια σας μέχρι πάνω κλείνετε πολύ καλά και τα αφήνετε ανάποδα μερικές ώρες να κρυώσουν .
Καλή επιτυχία και του χρόνου με υγεία!
Να ξέρετε ότι πάντα από αυτό το γλυκάκι περισσεύει σιροπάκι.
Το κρατάτε σε γυάλινο μπουκάλι και το έχετε να περιχύνετε πάνω από κέικ τηγανίτες και ότι άλλο θέλετε εσείς.

Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).
ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα
Μαγειρική

Πανεύκολα κουλούρια χωρίς ζύμωμα

Απρ 28, 2025
Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)
Μαγειρική

Χορτόπιτα κουλούρια (βλάχικη)

Απρ 27, 2025
Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης
Μαγειρική

Κουλούρια με ταχίνι by mairh σαν Θεσσαλονίκης

Απρ 26, 2025
Μυζηθρόπιτες
Μαγειρική

Μυζηθρόπιτες

Απρ 25, 2025
Αλμυρά μπισκοτάκια
Μαγειρική

Αλμυρά μπισκοτάκια

Απρ 24, 2025
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Απρ 24, 2025
Next Post
Κτηματολόγιο: Πώς θα γλυτώσετε τις ουρές – Aναλυτικά η ηλεκτρονική διαδικασία

Κτηματολόγιο: Πώς θα γλυτώσετε τις ουρές - Aναλυτικά η ηλεκτρονική διαδικασία

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τις νέες ταυτότητες

Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για τις νέες ταυτότητες

Σήμερα 03/09: Επαναφέροντας τη σταθερότητα

Σήμερα 03/09: Επαναφέροντας τη σταθερότητα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter Instagram

Facebook

Facebook

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΤΙΤΛΟΣ: trikalaview.gr
ΕΔΡΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ: ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΤΚ 42100,  ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ: ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Α.Φ.Μ: 100286824
Δ.Ο.Υ.: ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΣΩΤΗΡΑ,  ΤΚ 42100, ΣΩΤΗΡΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6945436929
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ)
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: [email protected] (ΣΥΝΤΑΞΗ)
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΝΟΜΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ε. ΤΣΑΓΓΑΡΑΣ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ DOMAIN NAME: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ (trikalaview.gr)

Μελος του eMedia Αριθμός Μητρώου: 13797

Δήλωση Συμμόρφωσης με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 για την Αντιμετώπιση Παράνομου Περιεχομένου
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Αριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.242752

 

 

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Κηδείες
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd