TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού σουλτανίνα

Σεπ 11, 2022
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού σουλτανίνα
Share on FacebookShare on Twitter

Γλυκό κουταλιού σουλτανίνα με χυμό πορτοκάλι…

Υλικα:

3 κιλά σουλτανίνα
2400 γρ. ζάχαρη
χυμό από 3 πορτοκάλια
χυμό από 3 λεμόνια
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
200 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σταφύλι μας.
Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με την ζάχαρη.
Περιχύνουμε τον χυμό πορτοκαλιού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
Βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε στην φωτιά να πάρουν βράσει.
Βράζουμε 10 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Μέτα από 3 ώρες βάζουμε ξανά στην φωτιά το γλυκάκι μας προσθέτοντας και τα φύλλα αρμπαρόριζας και το βράζουμε μέχρι να δέσει το σιροπάκι του.
Όση ώρα βράζουν τα σταφύλια κουνάμε ταχτικά κυκλικά την κατσαρόλα μας και ξαφρίζουμε όσες φορές δημιουργηθεί αφρός.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και περιμένουμε αν έχουμε θερμόμετρο να φτάσει το γλυκάκι μας στους 105 βαθμούς.
Αν δεν έχετε θερμόμετρο απλά βγάζετε με ένα κουταλάκι λίγο σιρόπι το φυσάτε να κρυώσει και το ρίχνετε σε ένα καθαρό πιατάκι.
Αν μόλις πέσει η σταγόνα στο πιατάκι μείνει σαν κόμπος το γλυκάκι σας είναι έτοιμο.
Στον χρόνο που κάνετε το δέσιμο έχετε βάλει για αποστείρωση τα βάζα.
Πριν αρχίσετε να γεμίζετε τα βαζάκια ρίχνετε τα αμύγδαλα στην κατσαρόλα και αφαιρείτε την αρμπαρόριζα.
Γεμίζετε τα βαζάκια σας μέχρι πάνω κλείνετε πολύ καλά και τα αφήνετε ανάποδα μερικές ώρες να κρυώσουν .

Σημ.:
Να ξέρετε ότι πάντα από αυτό το γλυκάκι περισσεύει σιροπάκι.
Το κρατάτε σε γυάλινο μπουκάλι και το έχετε να περιχύνετε πάνω από κέικ τηγανίτες και ότι άλλο θέλετε εσείς.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κότα στην λαδόκολλα
Μαγειρική

Κότα στην λαδόκολλα

Οκτ 7, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 7, 2022
Εξοχικό x3
Μαγειρική

Εξοχικό x3

Οκτ 6, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι (κόκκινο)

Οκτ 6, 2022
Τυροκουλούρες
Μαγειρική

Τυροκουλούρες

Οκτ 5, 2022
Γλυκό του κουταλιού κυδώνι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κυδώνι

Οκτ 5, 2022
Next Post
Κορμός μερέντας

Κορμός μερέντας

Ως… επιδέξια σοφερίνα κατέφθασε στη βάφτισή της η μικρή Βιβιάνα στην Καλαμπάκα

Ως… επιδέξια σοφερίνα κατέφθασε στη βάφτισή της η μικρή Βιβιάνα στην Καλαμπάκα

Σαν Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου

Σαν Σήμερα 11 Σεπτεμβρίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd