Το γλυκό αυτό έγινε πειραματικά, οι αναλογίες και η εκτέλεση είναι εντελώς διαφορετικά από αυτά που κάνουμε στην ντομάτα. Βγήκε πολύ καλό και είμαι χαρούμενη που είχα καλό αποτέλεσμα.
Υλικά:
500 γραμμάρια ντοματάκι μπέιμπι ποικιλίας ρομα ( στην Ελλάδα το λέμε βεργακι στο νησί μου)
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
15-20 γαρίφαλα ολόκληρα
1 ξυλάκι κανέλα
μισό λεμόνι το χυμό του
1 κ.σ. εκχύλισμα σιρόπι βανίλιας
Εκτέλεση:
Κάνω ζεματισμα και ξεφλούδισμα στις τοματουλες . Περνάω από το φούρνο τα αμύγδαλα για να πάρουν μυρωδιά καβουρδισμένου. Βάζω να βράσει το νερό με τη ζάχαρη, το γαρίφαλο και την κανέλα . Μετά από δέκα λεπτά βρασμού προσθέτω τα ντοματακια, τα αμύγδαλα και αφήνω να δέσει το σιρόπι. 5 λεπτά πριν κατεβάσω προσθέτω το χυμό από το λεμόνι και το εκχύλισμα βανίλιας. Αποθήκευση σε αποστειρωμένα βάζα πάντα και φιλάω σε δροσερό σκιερό μέρος.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.