Γλυκό κουταλιού λεμόνι

Γλυκό κουταλιού λεμόνι…

Υλικά

8 μεγάλα λεμόνια χοντρό-φλούδα

1,1/2 ποτήρι νερό

750 γραμμάρια ζάχαρη καστανή

2 κούπες ανθομελο

1 κουταλιά γλυκόζη

λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής κίτρινο προαιρετικά

 

Εκτέλεση

Τρίβω τα λεμόνια και αφήνω το άσπρο μέρος από τις φλούδες. Τα κόβω σε λωρίδες, τις γυρνάω και τις κρατάω με οδοντογλυφίδες. Τα αφήνω στο νερό και το αλλάζω δύο τρεις φορές την ημέρα για δύο με τρεις μέρες να ξεπικρισουν καλά. Τις βάζω με τη ζάχαρη, το νερό, τη γλυκόζη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 40-45 λεπτά περίπου. Έπειτα προσθέτω το μέλι, αφήνω 15-20 λεπτά να δέσει το σιρόπι και τα αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ