TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας

Ιούν 27, 2022
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού κεράσι, μία παραδοσιακή συνταγή από το κερασοχώρι Βοδενό Έδεσσας
Share on FacebookShare on Twitter
Τα περίφημα τραγανά κεράσια Βοδενών (Εδέσσης δηλ.), από το όμορφο καρασοχώρι μου, έγιναν εξαιρετικό γλυκό κουταλιού.

 

Υλικά :

1 κιλό κεράσια

1 κιλό ζάχαρη

1 μέτριο νεροπότηρο νερό

2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη

1 κουταλία χυμό λεμόνι

1-2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Ξεκουκουτσιάζω πάνω από μια κατσαρόλα 1 κιλό κεράσια. Ρίχνω πάνω τους 1 κιλό ζάχαρη και τ’αφήνω έτσι όλη τη νύχτα. Το άλλο πρωί προσθέτω 1 μέτριο νεροπότηρο νερό και τα βράζω σε δυνατή φωτιά για ένα τέταρτο περίπου, από την ώρα που θα κοχλάσουν. Ξαφρίζω καλά και τα αφήνω να σταθούν ως το βράδυ ή ως το επόμενο πρωί, τους δίνω μια δυνατή βράση πάλι, μέχρι να δέσει το σιρόπι, προσθέτω 2 κουταλιές σούπας γεμάτες γλυκόζη, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι, βάζω και μια-δυο βανίλιες, ανακατεύω και σβήνω το μάτι. Κλείνω το γλυκό καυτό σε αποστειρωμένα βάζα και μέχρι να κρυώσει τα ανακινώ, για να πάρουν τα κεράσια σιρόπι μέσα τους και να στέκονται φουσκωτά.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Ν. Κίτσου.

ShareTweetShare

Related Posts

Η Χορτοτυρόπιτα
Μαγειρική

Η Χορτοτυρόπιτα

Ιούν 26, 2022
Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο
Μαγειρική

Ριτζέλι κολοκύθας με μούστο

Ιούν 26, 2022
Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)
Μαγειρική

Διαφορετικά γεμιστά (με κολοκυθάκι)

Ιούν 26, 2022
Γεμιστά ορφανά στην γάστρα
Μαγειρική

Γεμιστά ορφανά στην γάστρα

Ιούν 26, 2022
Γλυκό του κουταλιού κεράσι
Μαγειρική

Γλυκό του κουταλιού κεράσι

Ιούν 26, 2022
Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου
Μαγειρική

Παγωτό μπανάνα-καραμέλα με κομματάκια σοκολάτας και μπισκότου

Ιούν 25, 2022
Next Post
Πλατυνάμμος: Κολυμπώντας στο απόλυτο τιρκουάζ (video)

Πλατυνάμμος: Κολυμπώντας στο απόλυτο τιρκουάζ (video)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd