Υλικά
1.300 γραμμάρια κεράσια
1. 300 γραμμάρια ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας
1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω και καθαρίζω τα κεράσια από τα κουκούτσια. Βάζω τη ζάχαρη με το νερό να πάρει μια βράση και μόλις λιώσει η ζάχαρη προσθέτω το μισό λεμόνι. Όπως είναι κατεβάζω από τη φωτιά και αφήνω να κρυώσει λίγο. Προσθέτω τα κεράσια και πάλι το βάζω στη φωτιά για 10-15 λεπτά. Από τη στιγμή που μπαίνουν τα κεράσια είμαι πάνω από τη κατσαρόλα και προσέχω να βγάζω τους αφρούς που δημιουργούνται γιατί θα ξεχειλίσει. Μόλις περάσει ο χρόνος με μια τρυπητή κουτάλα μια λεπτή αράχνη αφαιρώ τα κεράσια και αφήνω να δέσει το σιρόπι και 5 λεπτά πριν σβήσω τη φωτιά προσθέτω πάλι τα κεράσια μέσα και την βανίλια . Σβήνω και αποθηκεύω σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.