TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού καρότο

Σεπ 14, 2023
in Μαγειρική
Γλυκό κουταλιού καρότο
Share on FacebookShare on Twitter

Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου αρέσουν τα γλυκά του κουταλιού πολύ.  Δεν ξέρω πιο μου αρέσει περισσότερο. Απολαμβάνω τα απογεύματα μου πίνοντας τον καφέ μου και με συνοδεία ένα γλυκό του κουταλιού σκέτο ή με γιαούρτι καμία φορά.  Αυτή είναι μια συνταγή από γιαγιά στην Κοζάνη, από την οποία έμαθα να κάνω πολλά γλυκά…

Υλικά :
1 κιλό καρότα
800 γρ. ζάχαρη
Χυμό από ένα πορτοκάλι
1 σφινακι κονιάκ
Λίγες σταγόνες βανίλιας
1/2 κ.γ. ξινο ή αν δεν έχετε ή δεν θέλετε να βάλετε ξινό μισό λεμόνι φρέσκο

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα φέτες ή σε ράβδους. Εγώ προτιμώ τους ράβδους.
Τα βάζω στην κατσαρόλα με την ζάχαρη, το χυμο πορτοκάλι, το κονιάκ και το ξινό.  Τα ανακατευω και αφήνω μια ώρα να λιώσει η ζάχαρη.  Έπειτα τα βάζω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βράζουμε για 20-25 λεπτά.  Όταν δούμε πω έχει μαλακώσει το καρότο δυναμώνω την φωτιά λιγάκι και το αφήνω να δέσει το σιρόπι του.  Προσθέτουμε την βανίλια, λίγα λεπτά πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά για να μείνει το άρωμα της ωραία στο γλυκό μας.
Εγώ το αποθηκεύω στο ψυγείο, η ποσότητα είναι ένα βάζο, αν κάνετε όμως περισσότερα καντε αποθήκευση σε αποστειρομενα βάζα και σε δροσερό και σκιερό μέρος.  Όταν τα ανοίγουμε τα συντηρούμε πάντα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία. Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Σία Στάμου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Μερέντα sticky buns
Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σεπ 15, 2023
Μουστοκούλουρα
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα

Σεπ 13, 2023
Next Post
Σήμερα Γιορτάζουν

Σήμερα Γιορτάζουν

Αυξημένη συμμετοχή από την 1η Δεκεμβρίου για όσους δεν εγγραφούν σε προσωπικό γιατρό

Εθελοντική εκστρατεία από τους γιατρούς των Τρικάλων-Έκκληση για συμμετοχή από τον Ιατρικό Σύλλογο Τρικάλων

Ανυπολόγιστες ζημιές στην εταιρεία ΤΕΝΤΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ από την πλημμύρα

Ανυπολόγιστες ζημιές στην εταιρεία ΤΕΝΤΕΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ από την πλημμύρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd