Γλυκό κουταλιού γλυκοπατάτα

Γλυκό κουταλιού γλυκοπατάτα…

Υλικά

1 κιλό γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες λεπτές φέτες (εγώ τις έκοψα με το μαχαίρι που καθαρίζουμε τις πατάτες )
1,500 ζάχαρη καστανή
1 λεμόνι, το χυμό του
3 ποτήρια νερό
3-4 ίνες κρόκο Κοζάνης

Εκτέλεση
Βάζω τον κρόκο στο νερό τουλάχιστον 3 ώρες πριν .
Αφού έχω κόψει τις πατάτες, τις βάζω στο νερό με το μισό χυμό λεμονιού για δύο ώρες.
Βάζω τη ζάχαρη με το νερό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου, έπειτα προσθέτω τις πατάτες, το κρόκο Κοζάνης αφού τον σουρώσω με ψιλή σήτα και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Δυναμώνω λίγο την φωτιά και αφήνω να δέσει το σιρόπι.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαρία Καρανικόλα.