TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλυκά παξιμαδάκια με σταφίδα και αμύγδαλο

Αυγ 12, 2022
in Μαγειρική
Γλυκά παξιμαδάκια με σταφίδα και αμύγδαλο
Share on FacebookShare on Twitter

ΓΛΥΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΑ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟ …
Πολύ αφράτα και μυρωδατα και νηστίσιμα….

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1 και 1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 Κούπα μαύρες σταφίδες
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
1 Κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουτάλια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουτάλια του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού κανέλα
5 Κούπες γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.  Ανακατεύετε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε μέσα στο λάδι και ζάχαρη, ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα..
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.  Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το λάδι και ανακατεύεται με τα χέρια.  Όταν έχετε μια σφιχτή ζύμη την χωρίζετε σε κομμάτια και πλάθετε λεπτές φραντζόλες.  Τις χαράζετε σε φέτες χωρις να φτάσετε μέχρι κάτω τις αλείφετε με νερό και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Λαδώστε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε τις φραντζόλες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε εκεί που χαράξατε. Τις βάζετε στο ίδιο ταψί και τις ψήνετε ακόμα 10-15 λεπτά . Όχι παραπάνω γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά παξιμαδάκια.
Διατηρούνται μέσα σε μεταλλικό κουτί για πολύ καιρο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές
Μαγειρική

Μακαρονάδα με χωριάτικο λουκάνικο και πολύχρωμες πιπεριές

Σεπ 19, 2023
Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά
Μαγειρική

Σπιτική πίτσα με τέσσερα τυριά

Σεπ 18, 2023
Μερέντα sticky buns
Μαγειρική

Μερέντα sticky buns

Σεπ 17, 2023
Κέικ με ferrero rocher και μερέντα
Μαγειρική

Κέικ με ferrero rocher και μερέντα

Σεπ 16, 2023
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι
Μαγειρική

Μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Σεπ 15, 2023
Γλυκό κουταλιού καρότο
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού καρότο

Σεπ 14, 2023
Next Post
Τραχανάς με αλεύρι

Τραχανάς με αλεύρι

Μαρμελάδα πεπόνι

Μαρμελάδα πεπόνι

Καρκίνος του φάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Καρκίνος του φάρυγγα: Ποια είναι τα συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd