Γλυκά παξιμαδάκια με σταφίδα και αμύγδαλο

Πολύ αφράτα και μυρωδατα και νηστίσιμα….

ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1 και 1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 Κούπα μαύρες σταφίδες
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
1 Κουτάλια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουτάλια του γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουτάλια του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού κανέλα
5 Κούπες γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά. Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.  Ανακατεύετε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε μέσα στο λάδι και ζάχαρη, ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα..
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, την κανέλα, το γαρίφαλο, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.  Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το λάδι και ανακατεύεται με τα χέρια.  Όταν έχετε μια σφιχτή ζύμη την χωρίζετε σε κομμάτια και πλάθετε λεπτές φραντζόλες.  Τις χαράζετε σε φέτες χωρις να φτάσετε μέχρι κάτω τις αλείφετε με νερό και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Λαδώστε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε τις φραντζόλες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε εκεί που χαράξατε. Τις βάζετε στο ίδιο ταψί και τις ψήνετε ακόμα 10-15 λεπτά . Όχι παραπάνω γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά παξιμαδάκια.
Διατηρούνται μέσα σε μεταλλικό κουτί για πολύ καιρο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ