TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γλειφιτζούρια by Mairh

Ιούν 13, 2021
in Μαγειρική
Γλειφιτζούρια by Mairh
Share on FacebookShare on Twitter

Τον Νοέμβριο βαφτίσαμε τον μικρούλη μας. Έκανα γλειφιτζούρια και keik pops. Όταν ο καιρός είναι υγρός είναι πολύ δύσκολο να γίνουν. Έτσι τώρα που άρχισε να κάνει ζεστή και θα είναι σίγουρη η επιτυχία είπα να τα μοιραστώ μαζί σας!
Την συνταγή την πήρα από thegreenmixer.com και με την βοήθεια Νίκη Μαν τα κατάφερα.
Σας ευχαριστώ πολύ …

Υλικά για 20 μεσαία κομμάτια (εμένα μου βγήκαν λίγα παραπάνω):
200γρ. γλυκόζη
200γρ. νερό
500γρ. ζάχαρη
χρώματα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας σας (προαιρετ.)
καλαμάκια για γλειφιτζούρια (ή για σουβλάκια τα οποία έχουμε κόψει στη μέση)
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε βαθιά κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το νερό.
Ρίχνουμε και τη γλυκόζη. Αν θέλουμε να φτιάξουμε μονόχρωμα γλειφιτζούρια, προσθέτουμε μαζί και λίγες σταγόνες από το χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας. (Το πρόσθεσα στο τέλος γιατί ήθελα να κάνω διαφορετικά χρώματα).
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει χωρίς να ανακατεύουμε. Αν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, παρακολουθούμε πότε η θερμοκρασία της καραμέλας θα φτάσει στους 150C (μετά από 15-20 λεπτα στην κουζίνα μου).
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, παίρνουμε με ένα κουταλάκι πολύ λίγη ποσότητα από την καραμέλα που βράζει και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ ή ποτήρι με κρύο νερό. Τη μαζεύουμε με το χέρι και, αν δούμε ότι κρυσταλλώνει και γίνεται αρκετά σκληρή, τότε η καραμέλα είναι έτοιμη, ενώ, αν είναι μαλακή, συνεχίζουμε το βράσιμο. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την καραμέλα να ηρεμήσει για ένα 1 λεπτό (θα έχει φουσκώσει από το βράσιμο και θα έχει πολλές φυσαλίδες, μην σας ανησυχεί όμως).
Σε μια επιφάνεια σιλικόνης ή λαδόκολλα ρίχνουμε με μια κουτάλα μικρή ποσότητα από την καραμέλα, η οποία από μόνη της απλώνεται και παίρνει στρογγυλό σχήμα. Το μέγεθος εξαρτάται από την ποσότητα που θα ρίξουμε. (Στην επιφάνεια σιλικόνης δεν απλώνει τόσο, όσο στην λαδόκολλα).
Όσο τα γλειφιτζούρια είναι ακόμα ζεστά, μπορούμε να κολλήσουμε στην επιφάνεια τους καραμελλάκια, ζαχαρωμένα λουλούδια κλπ. Πριν προλάβει να κρυώσει η καραμέλα, πιέζουμε στο κέντρο της καλαμάκια για γλειφιτζούρι (όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα). Επίσης μπορούμε να διακοσμήσουμε τα γλειφιτζούρια με σχέδια φτιαγμένα από αμυγδαλόπαστα (σε αυτή την περίτπωση καλύπτουμε με άλλη μια μικρή ποσότητα καραμέλας, ώστε να εγκλωβίσουμε την αμυγδαλόπαστα μέσα στο γλειφιτζούρι.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε χρωματιστά σχέδια στα γλειφιτζούρια, μπορούμε να μη ρίξουμε εξαρχής χρώμα σε όλη την καραμέλα, αλλά να τη μοιράσουμε, αμέσως μόλις βράσει, σε δύο ή τρία κατσαρολάκια και στο καθένα να προσθέσουμε μερικές σταγόνες από τα χρώματα της αρεσκείας μας. Το κάνουμε πολύ γρήγορα, γιατί η καραμέλα θα σκληρύνει. (Αν δεν μπορεί να δουλευτεί βάζουμε την κατσαρόλα να ζεσταθεί για λίγο πάλι).
Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και να στεγνώσουν και με ένα μαχαίρι τα ξεκολλάμε προσεκτικά από τη λαδόκολλα. Τα τυλίγουμε με σελοφάν το οποίο κλείνουμε, για να μην πάρουν υγρασία.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

 

ShareTweetShare
Goodys

Related Posts

Λαχανοκεφτέδες
Μαγειρική

Λαχανοκεφτέδες

Μαρ 21, 2023
Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα
Μαγειρική

Κοτόπουλο με λαχανικά και άσπρη σάλτσα

Μαρ 21, 2023
Μπακαλιάρος Σκορδαλιά (από την διαδικασία του ξαλμυρίσματος μέχρι και τρία διαφορετικά κουρκούτια για να επιλέξετε καθώς επίσης και την οδηγίες για το σωστό τηγάνισμα)
Μαγειρική

Μπακαλιάρος Σκορδαλιά (από την διαδικασία του ξαλμυρίσματος μέχρι και τρία διαφορετικά κουρκούτια για να επιλέξετε καθώς επίσης και την οδηγίες για το σωστό τηγάνισμα)

Μαρ 21, 2023
Εύκολη τυρόπιτα
Μαγειρική

Εύκολη τυρόπιτα

Μαρ 20, 2023
Πουτίγκα
Μαγειρική

Πουτίγκα

Μαρ 19, 2023
Κροκέτες κοτόπουλου με πουρέ καροτιού
Μαγειρική

Κροκέτες κοτόπουλου με πουρέ καροτιού

Μαρ 18, 2023
Next Post
Κορωνοϊός: Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται παρενέργειες μετά το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Σε ποιους και γιατί εμφανίζονται παρενέργειες μετά το εμβόλιο

Κορονοϊός: Τι θα συμβεί με την πανδημία το Φθινόπωρο – Μπροστά μας το νέο “κύμα”

Κορονοϊός: Τι θα συμβεί με την πανδημία το Φθινόπωρο - Μπροστά μας το νέο "κύμα"

Ο καιρός σήμερα Κυριακή, 13 Ιουνίου

Ο καιρός σήμερα Κυριακή, 13 Ιουνίου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Εκλογές
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd