Γιουβέτσι μοσχαράκι

Γιουβέτσι μοσχαράκι…

Υλικά 

κριθαράκι

μοσχαράκι (από ελιά)

δύο μεγάλα κρεμμύδια

μισό ποτήρι του κρασιού κρασί

αλάτι

πιπέρι

μπαχάρι

σπιτική σάλτσα

μια κουταλιά της σούπας πελτέ

κανέλα

νερό

Εκτέλεση :

Τσιγαρίζω το κρέας με τα κρεμμύδια, σβήνω με το κρασί, μετά ρίχνω αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, σπιτική σάλτσα, μια κουταλιά σούπας πελτέ, κανέλα και νερό. Μόλις βράσει το κρέας προθερμαίνω τον φούρνο, ρίχνω αρκετό νερό μετά στην κατσαρόλα και αφήνω να πάρει βράσει.  Βάζω το κρέας σε πυρέξ και ρίχνω το καυτό ζουμί .  Ρίχνω και το κριθαράκι μέσα (στο 1 κιλό κρέας μισό πακέτο και κάτι) βάζω στο φούρνο και ψήνω στους 220 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.

Μέχρι το τέλος ανακατεύω 3 -4 φορές. Αφήνω περίπου 20 λεπτά, στο τέλος σβήνω και αφήνω λίγο να κρατάει μέχρι να σερβίρω για να φάμε φουσκώνει και χυλώνει από μόνο του.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.