Υλικά για τον κιμά
1 Κιλό κιμά από μοσχάρι, ελιά
2 μεγάλα κρεμμυδια
2 σκελίδες σκόρδο
4 κουταλιές της σούπας σάλτσα
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
κανέλα εάν μας αρέσει
μπαχάρι
ξύδι για το σβήσιμο του κιμά
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
Εκτέλεση :
Βάζω πρώτα τον κιμά μου σκέτο στην κατσαρόλα μέχρι να απορροφήσει όλα του τα υγρά , τον σπάω καλά με το πιρούνι να μην δένουν χοντρά κομμάτια. Τον σβήνω με το ξύδι για να σπάει αυτή η μυρωδιά του κρέατος και να αφρατέψει και το κρέας. Ρίχνω το λάδι, τα κρεμμύδια, και το σκόρδο και τσιγαρίζω. Βάζω τον μαϊντανό, την σάλτσα, τον πελτέ, τα μπαχαρικά . λίγο νερό και αφήνω να βράσει στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει η σάλτσα του.
Μόλις είναι έτοιμος ο κιμάς ρίχνω το κριθαράκι μου και νερό . Χαμηλών την φωτιά και ανακατεύω ανά διαστήματα μέχρι να γίνει το κριθαράκι.