Γιουβαρλάκια

Παραδοσιακά γιουβαρλάκια

Υλικά :

  • 400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 100 γρ. κρεμμύδι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκο
  • 6-7 φούντες άνηθο
  • 90 γρ. ρύζι γλασέ
  • χυμό 1/2 λεμονιού
  • 100 γρ. αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι

 

 

 

 

 

 

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό (περίπου 1,5-2 λίτρα) να βράζει

  • Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι

  • Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το ολόκληρο αυγό, το μισό ρύζι, 5-6 κσ νερό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά

  • Πλάθουμε τα γιουβαρλάκια, τα περνάμε από αλεύρι και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει

  • Βράζουμε για 15-20 λεπτά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ρύζι και βράζουμε άλλα 15-20 λεπτά

  • Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον κρόκο αυγού, 3-4 κσ νερό και χτυπάμε πολύ καλά

  • Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά το ζουμί από την σούπα. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κατσαρόλα ανακατεύοντας προσεκτικά για να μην διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Καλό είναι να αφήσουμε την σούπα 15-20 λεπτά πριν την σερβίρουμε.

    Καλή επιτυχία.

    Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς

 

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *