Τέλος δεν έχει, όπως φαίνεται, η εμπλοκή του δημοφιλούς ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Κιμούλη με την περιπέτεια των πλειστηριασμών, λόγω οφειλών του παρελθόντος.
Έτσι, όπως αποκάλυψε το newmoney.gr, σήμερα χτύπησε ένα ακόμη σφυρί για οικόπεδο του στο Πήλιο, με επισπεύδουσα την Σύνδικο πτώχευσης του ηθοποιού, που διορίστηκε με απόφαση του Εφετείου Αθηνών το 2022. Ωστόσο, το σφυρί αποδείχθηκε… άσφαιρο καθώς ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.
Για το συγκεκριμένο οικόπεδο, όμως, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, έχουν προηγηθεί τρεις ακόμη πλειστηριασμοί οι οποίοι ήταν επίσης άγονοι, αλλά και… εκ των υστέρων άκυροι.
Ειδικότερα, αναφέρεται ότι «διενεργήθηκαν τρεις πλειστηριασμοί, και συγκεκριμένα στις 21.11.2024, στις 19.12.2024 και στις 16.01.2025, οι οποίοι κηρύχθηκαν άγονοι ελλείψει πλειοδοτών. Ωστόσο, οι ως άνω πλειστηριασμοί διενεργήθηκαν εκ παραδρομής, καθόσον είχε επιβληθεί στο εν λόγω ακίνητο αναγκαστική κατάσχεση υπέρ της Α’ Δ.Ο.Υ. Αθηνών, εγγραφείσα στις 10-12-2013 στον τόμο 13 & αρ. 27 και στις 16- 10-2018 στον τόμο 14 & αρ. 41 και, ως εκ τούτου έπρεπε να προηγηθεί η χορήγηση, προ της διενέργειας των ως άνω πλειστηριασμών, αδείας εκ μέρους της κ. Εισηγήτριας των Πτωχεύσεων».
Η εν λόγω άδεια εξασφαλίστηκε στη συνέχεια, αλλά οι τρεις πλειστηριασμοί θεωρούνται «ως μη γενόμενοι».
«Μετά ταύτα και ειδικότερα μετά τη χορήγηση της ως άνω σχετικής αδείας, δηλώνω ότι οι ως άνω αναφερόμενοι πλειστηριασμοί θεωρούνται ως μη γενόμενοι και θα διενεργηθούν εκ νέου, κατόπιν της ήδη χορηγηθείσας προς τούτο σχετικής αδείας της κ. Εισηγήτριας της πτώχευσης, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 162 παρ. 2 εδ. β’ Ν. 4738/2020», όπως σημειώνεται.
Το οικόπεδο στο Πήλιο
Κάπως έτσι, σήμερα Τετάρτη 16 Απριλίου, διενεργήθηκε,, -κανονικά αυτή τη φορά-, ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ενός οικοπέδου, εμβαδού 1.041,40 τ.μ., που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του χωριού Μούρεσι Πηλίου, στη θέση «Παναγία» και επί κοινοτικού δρόμου.
Το οικόπεδο εντοπίζεται εντός των ορίων του οικισμού Μουρεσίου, έχει ακανόνιστο σχήμα, ενώ είναι άρτιο και οικοδομήσιμο με έντονη κλίσηκαι εντός υφίσταται πυκνή βλάστηση.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση εκτίμησης, στην περιοχή έχουν κυρωθεί οι δασικοί χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους το ακίνητο βρίσκεται εντός των ορίων οικισμού και δεν έχει δασικό χαρακτήρα.
Υπενθυμίζεται ότι ο οικισμός Μούρεσι έχει χαρακτηριστεί ως παραδοσιακός οικισμός της περιοχής του Πηλίου σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 374Δ-1980. Συγκεκριμένα ανήκει στην Ομάδα ΙΙ η οποία περιλαμβάνει οικισμούς οι οποίοι διατηρούν τον παραδοσιακό τους χαρακτήρα με μικρές μόνον αλλοιώσεις. Το ελάχιστο εμβαδό αρτιότητας είναι 1000 τ.μ. ενώ τα ελάχιστα μήκη πρόσοψης και βάθους οικοπέδου είναι 20μ. και 30μ. αντίστοιχα, απαιτήσεις τις οποίες τις καλύπτει το συγκεκριμένο οικόπεδο.
Κατά την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι η πρόσβαση στο εσωτερικό του οικοπέδου είναι δύσκολη λόγω της πυκνής και μεγάλης σε ύψος αυτοφυούς βλάστησης, απόρροια της έλλειψης συντήρησης και καθαρισμού καθώς και της έντονης κλίσης του εδάφους. Εντός του οικοπέδου καταγράφηκαν ένα πλατάνι, δύο αγριοβελανιδιές και τρεις αγριοκορομηλιές.
Όσον αφορά την τιμή πρώτης προσφοράς, ορίζεται το ποσό των 46.500 ευρώ, το οποίο αποτελεί τη μέση τιμή των εκτιμήσεων (από το Νοέμβριο του 2024) των προσληφθέντων πιστοποιημένων εκτιμητών. Ειδικότερα, κατά τη μία έκθεση η αγοραία αξία ορίστηκε στις 45.000 ευρώ και κατά τη δεύτερη στις 48.000 ευρώ.
Η διαδρομή, τα χρέη και η πτώχευση
Ο Γιώργος Κιμούλης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1956 και, κατά γενική παραδοχή, υπήρξε ο πιο ταλαντούχος ηθοποιός της γενιάς του. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο» και στον κινηματογράφο το 1981 στην ταινία «Τα όπλα μου ρίχνουν λουλούδια». Ακολούθησαν μέχρι σήμεραδεκάδες θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες πρωταγωνίστησε ή τις σκηνοθέτησε.
«Ενεργός» πολιτικά στο χώρο της Αριστεράς, το 2016 ορίστηκε μέλος της επιτροπής διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 ορίστηκε πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, θέση από την οποία παραιτήθηκε λίγες ημέρες αργότερα.
Τον Ιανουάριο του 2021, στα πλαίσια του ελληνικού Me Too, η ηθοποιός Ζέτα Δούκα αρχικά και αργότερα και άλλες ηθοποιοί τον κατηγόρησαν για αντιεπαγγελματική και κακοποιητική συμπεριφορά. Ακολούθησε η διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον Απρίλιο του 2022, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του, οι οποίες περιλάμβαναν και μηνύσεις τόσο κατά των καταγγελλόντων όσο και κατά του Σωματείου.
Πριν από αυτά, και ήδη από το 2013, είχαν ξεκινήσει οι οικονομικές περιπέτειες του ηθοποιού για χρέη και παράβαση του νόμου περί επιταγών, που οδήγησαν το 2017 σε καταδίκη του με εξαγοράσιμη ποινή.
Ο Γιώργος Κιμούλης διατηρεί ατομική επιχείρηση που συστάθηκε από τον Απρίλιο του 1989, με αντικείμενο τις υπηρεσίες ηθοποιού και «θεατρικών και λοιπών δημοσίων θεαμάτων».
Το 2022 με απόφαση του Εφετείου Αθηνών οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του τέθηκαν σε καθεστώς πτώχευσης, με συνέπεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία του να μπουν στο στόχαστρο των πλειστηριασμών.
Έτσι από τον Μάιο του 2024 άρχισαν να βγαίνουν στο σφυρί ακίνητα τα οποία κυρίως είχε κληρονομήσει από την μητέρα του. Η Μαρία Βραχνού-Κιμούλη, που απεβίωσε τον Μάρτιο του 2009, ήταν μια αριστοκρατική γυναίκα και σπουδαία νομικός. Όπως είχε αποκαλύψει μάλιστα ο Γ. Κιμούλης σε παλαιότερη συνέντευξή του, η μητέρα του ήταν η πρώτη γυναίκα δικηγόρος που δίκασε ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το πρώτο σφυρί αφορούσε ένα διαμέρισμα στη Βούλα, εμβαδού 47,59 τ.μ., που βγήκε με τιμή εκκίνησης 148.500 ευρώ αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Το Νοέμβριο του 2024 ακολούθησαν άλλες 5 κάθετες ιδιοκτησίες-τμήματα κληροτεμαχίου στη θέση «Μετόχι» της Σκάλας Ωρωπού, οι οποίες ήταν μικρότερης αξίας.
ΠΗΓΗ: newmoney.gr