Και ξαφνικά ήρθαν τα παιδάκια μου από τις διακοπούλες τους και μου έφεραν πολλά καλούδια για το χόμπι μου.
Ετσι ήρθε και το σύγκλιΓίγαντες με σύγκλινο Μάνηςνο Μανής. Ανοίγεις το πακέτο και μοσχοβολάει ο τόπος.
Κάθισα και δοκίμασα αρκετές συνταγούλες που θα σας τις παρουσιάσω μέσα στον χειμώνα.
Η πρώτη έγινε ανάρπαστη, και έτσι είπα να την μοιραστώ μαζί σας…
1/2 κιλό γίγαντες
250 γραμ σύγκλινο
2 πιπεριές χοντροκομμένες
1 ποτηράκι ζωμό κρέατος
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα σε ροδέλες
μια χούφτα μαϊντανό
μπόλικο αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
μια πρέζα ζάχαρηΕκτέλεση
Από το βράδυ καθαρίζουμε πλένουμε καλά και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τους γίγαντες.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να δοκιμάσουμε και να είναι λιγάκι βρασμένοι.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υλικά.
προσθέτουμε 2 ποτήρια βρασμένο νερό.
Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες στους 180 βαθμούς.
Καλό είναι κάθε μισή ωρίτσα να ανακατεύουμε λιγάκι το φαγάκι μας και να προσέχουμε μήπως θέλει νεράκι.
Όταν είναι έτοιμοι σβήνουμε τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι και τους αφήνουμε μέσα για μισή ωρίτσα να χυλώσουν.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).