TrikalaView
Advertisement
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία
No Result
View All Result
TrikalaView
Home Μαγειρική

Γίγαντες με σύγκλινο Μάνης

Σεπ 21, 2022
in Μαγειρική
Γίγαντες με σύγκλινο Μάνης
Share on FacebookShare on Twitter
Γίγαντες με σύγκλινο Μάνης…
Και ξαφνικά ήρθαν τα παιδάκια μου από τις διακοπούλες τους και μου έφεραν πολλά καλούδια για το χόμπι μου.
Ετσι ήρθε και το σύγκλινο Μανής. Ανοίγεις το πακέτο και μοσχοβολάει ο τόπος.
Κάθισα και δοκίμασα αρκετές συνταγούλες που θα σας τις παρουσιάσω μέσα στον χειμώνα.
Η πρώτη έγινε ανάρπαστη, και έτσι είπα να την μοιραστώ μαζί σας…

Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
250 γραμ σύγκλινο
2 πιπεριές χοντροκομμένες
1 ποτηράκι ζωμό κρέατος
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 καρότα σε ροδέλες
μια χούφτα μαϊντανό
μπόλικο αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
μια πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση
Από το βράδυ καθαρίζουμε πλένουμε καλά και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τους γίγαντες.
Την επόμενη μέρα τους βράζουμε σε μπόλικο νερό μέχρι να δοκιμάσουμε και να είναι λιγάκι βρασμένοι.
Τους στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε μια γάστρα μαζί με όλα τα υλικά.
προσθέτουμε 2 ποτήρια βρασμένο νερό.
Σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στον φούρνο για 2 περίπου ώρες στους 180 βαθμούς.
Καλό είναι κάθε μισή ωρίτσα να ανακατεύουμε λιγάκι το φαγάκι μας και να προσέχουμε μήπως θέλει νεράκι.
Όταν είναι έτοιμοι σβήνουμε τον φούρνο βγάζουμε το καπάκι και τους αφήνουμε μέσα για μισή ωρίτσα να χυλώσουν.
Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση  (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).

ShareTweetShare

Related Posts

Κοτόπουλο τούρτα
Μαγειρική

Κοτόπουλο τούρτα

Οκτ 11, 2022
Μηλόπιτα στο τηγάνι
Μαγειρική

Μηλόπιτα στο τηγάνι

Οκτ 11, 2022
Ανάποδη μηλόπιτα
Μαγειρική

Ανάποδη μηλόπιτα

Οκτ 10, 2022
Σουβλάκι με κρέας καγκουρό
Μαγειρική

Σουβλάκι με κρέας καγκουρό

Οκτ 10, 2022
Μπουρέκια παστουρμά
Μαγειρική

Μπουρέκια παστουρμά

Οκτ 9, 2022
Γλυκό κουταλιού φράπα
Μαγειρική

Γλυκό κουταλιού φράπα

Οκτ 8, 2022
Next Post
Ψωμί Παιδεία Αστυνομία

Ψωμί Παιδεία Αστυνομία

Ο  Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης Τίμησε τον Προστάτη Άγιο Ευστάθιο

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Πύλης Τίμησε τον Προστάτη Άγιο Ευστάθιο

Φθινοπωρινοί προορισμοί για σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα

Φθινοπωρινοί προορισμοί για σαββατοκύριακο κοντά στην Αθήνα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Facebook Twitter

Facebook

Facebook

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd

No Result
View All Result
  • Αρχική
  • Τοπικά
  • Θεσσαλία
  • Εκλογές 2019
  • Ελλάδα
  • Πολιτισμός
  • Επιχειρείν
  • Συνεντεύξεις
  • Απόψεις
  • Αφιερώματα
  • Μαγειρική
  • Οικογένεια
  • Αθλητικά
  • Τεχνολογία
  • Υγεία
  • Ομορφιά
  • TravelView
  • Βιβλιοπροτάσεις
  • Παράξενες ειδήσεις
  • Διατροφή
  • Μύλος των ξωτικών
  • ό,τι να ναι
  • Επικοινωνία

© 2020 Trikalaview Crafted with ♡ i-sd