Γιατί κανείς δεν μου μίλησε για το τρέμουλο κατά τον τοκετό; Μάθετε γι’ αυτή την αντίδραση του οργανισμού

Πολλές γυναίκες ξαφνιάζονται από το τρέμουλο που έχουν λίγο πριν ξεκινήσει ο τοκετός. Ήρθε η ώρα που αμφισβητείς όλα εκείνα με τα οποία οι συγγενείς και φίλοι βομβάρδιζαν το μυαλό σου στο διάστημα της εγκυμοσύνης για την κύηση, τον τοκετό, την ανάπτυξη και την ανατροφή του παιδιού σου.

Αυτοί οι ειδήμονες με τις καταιγιστικές πληροφορίες δεν ανέφεραν αυτό που τώρα νιώθεις κι εσύ αισθάνεσαι ανασφαλής και ταραγμένη!

Ηρέμησε! Δεν είναι τίποτε που θα έπρεπε να σε προβληματίζει! Αντιθέτως, είναι κάτι φυσιολογικό και συμβαίνει επειδή το σώμα σου προετοιμάζεται να αντιδράσει, να δείξει σημάδια έντασης για να σε βοηθήσει να γεννήσεις.

Το τρέμουλο αυτό παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια του ενεργού σταδίου του τοκετού, αλλά και κατά την έξοδο του μωρού, καθώς εκεί οι συσπάσεις γίνονται πιο δυνατές και συχνότερες με αποτέλεσμα κάποιες φορές να βιώσεις τρέμουλο. Κάποιες φορές, το τρέμουλο μπορεί να οφείλεται στην επισκληρίδιο ένεση χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν παρατηρείται σε περιπτώσεις φυσικού τοκετού.

Επιμέλεια κειμένου για το Βabyradio: Σοφία Τελιάκη

πηγή :http://babyradio.gr/goneis/giati-kanis-den-mou-milise-gia-tremoulo-kata-ton-toketo-mathete-gi-afti-tin-antidrasi-tou-organismou/