Γιατί είναι σημαντικό να βλέπετε ταινίες μαζί με τα παιδιά σας

Οι ταινίες είναι ένας απλός τρόπος να διασκεδάσει όλη η οικογένεια.

Γιατί είναι σημαντικό να βλέπετε ταινίες μαζί με τα παιδιά σας
Bigstock

Πόσο συχνά παρακολουθείτε τηλεόραση με τα παιδιά; Πόσες ταινίες έχετε δει μαζί τους τρώγοντας ποπ κορν;

Αν δεν μπορείτε να θυμηθείτε, μάλλον θα πρέπει να οργανώσετε μια βραδιά σινεμά στο σπίτι.

Έρευνα δείχνει ότι η παρακολούθηση τηλεόρασης και ταινιών με τα παιδιά σας από μικρή ακόμα ηλικία έχει μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. Μπορεί να υποστηρίξει τις πρώιμες δεξιότητες αλφαβητισμού, να τονώσει την ενσυναίσθηση και να βοηθήσει ακόμα και στη διαχείριση της επιθετικότητας μετά από έκθεση στη βία.

Πώς μπορείτε πραγματικά να συνδυάσετε και να αποκομίσετε αυτά τα οφέλη; Υιοθετήστε τις ακόλουθες συμβουλές:

tainies-gia-oi-tin-oikogeneia.jpg

Εστιάστε την προσοχή τους

Βοηθήστε τα παιδιά να συλλάβουν τις λεπτομέρειες της ιστορίας επισημαίνοντας προφορικά συγκεκριμένα σημεία αυτού που παρακολουθείτε, είτε πρόκειται για μια περίεργη, νέα λέξη, ένα συγκεχυμένο μέρος ή απλώς για μια ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Ενθαρρύνετέ τα να σκεφτούν τη σειρά των γεγονότων

Αυτό βοηθά τα παιδιά να σκεφτούν την αιτία και το αποτέλεσμα.

Βοηθήστε τα να κατανοήσουν αυτό που βλέπουν

Ρωτήστε ποιος, τι, πότε, γιατί, πού και πώς για να κάνετε τα παιδιά σας να χρησιμοποιούν νέες λέξεις και να σκεφτούν τι έχουν δει.

Συζητήστε

Ζητήστε από τα παιδιά να συνδέσουν αυτό που βλέπουν με τη ζωή τους. Για παράδειγμα, «Ουάου, είναι θυμωμένοι. Τι έκανες την τελευταία φορά που ήσουν θυμωμένος;». Κάτι τέτοιο τα βοηθά να μάθουν να εκφράζονται, να αντιμετωπίζουν τα συναισθήματα και να κατανοούν καλύτερα τους άλλους.

nipio-kai-paidikes-tainies.jpg

Αναπτύξτε τι λένε τα παιδιά

Αναδιατυπώστε πληροφορίες από την εκπομπή ή πράγματα που είπαν τα παιδιά σας, συσχετίστε λεπτομέρειες με τη δική σας ζωή ή προσθέστε νέες πληροφορίες. Αυτοί είναι τρόποι για να βελτιώσετε τις δεξιότητες συνομιλίας και να ενισχύσετε την μεταξύ σας σύνδεση.

Στα παιδιά αρέσει να μιλούν για τις εκπομπές που παρακολουθούν και τα παιχνίδια που παίζουν. Εκμεταλλευτείτε το, καθώς είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθετε τι τα ενδιαφέρει, τα πράγματα που είναι σημαντικά γι’ αυτά, ακόμη και για το τι συμβαίνει στη ζωή τους. Ίσως εκπλαγείτε από τις συνομιλίες μαζί τους…

πηγή :https://www.mothersblog.gr/mama/oikogeneia/story/149296/giati-einai-simantiko-na-vlepete-tainies-mazi-me-ta-paidia-sas

Goodys

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *