Γιατί η οπτική επαφή με τα παιδιά είναι σημαντική

Κάθε φορά που έχετε οπτική επαφή με το παιδί σας, η επικοινωνία μαζί του γίνεται πιο ουσιαστική.

Γιατί η οπτική επαφή με τα παιδιά είναι σημαντική
Bigstock

Η οπτική επαφή με τα παιδιά είναι ζωτικής σημασίας.

Για να μπορέσετε να ερμηνεύσετε τις εκφράσεις του προσώπου τους ακόμα και να μαντέψετε τα συναισθήματά τους, είναι απαραίτητα η οπτική επαφή η οποία αποτελεί μια μορφή μη λεκτικής επικοινωνίας.

Να γιατί η οπτική επαφή με τα παιδιά είναι σημαντική:

Κάνει τα παιδιά πιο κοινωνικά

Όταν τα παιδιά έχουν οπτική επαφή με τους γονείς και τους φίλους τους, νιώθουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με το Everyday Health, ο συνδυασμός αυτοπεποίθησης και γνήσιου ενδιαφέροντος για τους άλλους που δημιουργείται λόγω της οπτικής επαφής, κάνει τα παιδιά πιο κοινωνικά με τους συνομηλίκους τους.

goneis-koitazoun-ta-paidia-sta-matia.jpg

Ενισχύει τις σχέσεις

Με το να μπορούν να επικοινωνούν μη λεκτικά, τα παιδιά είναι σε θέση να κατανοήσουν τις σχέσεις που έχουν με τους άλλους στη ζωή τους.

Ως εκ τούτου, όταν οι γονείς κοιτάζουν τα παιδιά υπάρχει επικοινωνία, κατανόηση και περαιτέρω ενδυνάμωση της σχέσης τους.

Βοηθά τις δεξιότητες επικοινωνίας

Η μη λεκτική επικοινωνία είναι εξίσου σημαντική με τη λεκτική.

Μέσω της μη λεκτικής επικοινωνίας τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν συχνά, περισσότερα απ΄ότι με λόγια. Όσο πιο ουσιαστική είναι λοιπόν η οπτική επαφή τόσο ισχυρότερες και οι επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

epikoinonia-photo.jpg

Βοηθά στην αναγνώριση των συναισθημάτων

Η επαφή με τα μάτια μπορεί να «μαρτυρήσει» τα συναισθήματα των άλλων. Αν είναι χαρούμενοι, λυπημένοι, αναστατωμένοι, θυμωμένοι. Κοιτάζοντας στα μάτια το παιδί σας, αντιλαμβάνεστε τι νιώθει χωρίς να χρειαστεί να σας μιλήσει. Με την πάροδο του χρόνου θα μπορεί να κάνει το ίδιο και το παιδί.

Βοηθά στην ανάγνωση των εκφράσεων του προσώπου

Η οπτική επαφή είναι το πρώτο βήμα για να αναγνωρίσουμε ποιες εκφράσεις προσώπου αντιστοιχούν σε κάθε συναίσθημα. Ενώ τα παιδιά μπορεί να καταλάβουν θεωρητικά πώς συνδυάζονται τα συναισθήματα και οι εκφράσεις του προσώπου, στην πράξη, μπορεί να είναι πιο δύσκολο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ίσως χρειαστούν λίγο χρόνο για να μπορέσουν να διακρίνουν σωστά την έννοια των εκφράσεων. Αλλά όσο περισσότερο εξασκούνται, τόσο πιο εύκολο γίνεται.

Πηγή: moms.com

πηγή:https://www.mothersblog.gr/paidi/psyxologia/story/134744/i-optiki-epafi-me-ta-paidia-einai-simantiki

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *