Γιατί οι έφηβοι σας αγνοούν όταν τους μιλάτε συνεχώς

Όταν ξεκινάτε…διάλεξη, οι έφηβοι πιθανότατα δεν ακούνε λέξη απ΄όσα τους λέτε.

Γιατί οι έφηβοι σας αγνοούν όταν τους μιλάτε συνεχώς
Bigstock

Η αποτελεσματική επικοινωνία με τους εφήβους μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση.

Δεν αρκεί μόνο η καλή πρόθεση αλλά και οι πράξεις. Κάθε φορά που επιδιώκετε διάλογο με το έφηβο παιδί σας, σκεφτείτε αν κάνετε όντως διάλογο κι όχι μονόλογο.

Από τη στιγμή που ξεκινάτε να μιλάτε χωρίς σταματημό, οι έφηβοι νιώθουν ότι τους κάνετε διάλεξη και απλά παύουν να σας ακούνε.

Μήπως του μιλάτε περισσότερο απ΄όσο πρέπει;

Σύμφωνα με το EmpoweringParents.com , ο λόγος που οι γονείς κάνουν …διαλέξεις είναι ότι θέλουν να διδάξουν στους εφήβους τους τον σωστό τρόπο να κάνουν πράγματα. Αλλά αυτό που καταλαβαίνουν οι έφηβοι από αυτούς τους μονολόγους των γονιών είναι ότι δεν μπορούν να πάρουν αποφάσεις μόνοι τους και ότι όλες οι επιλογές που κάνουν είναι λάθος.

sixna-provlimata-stin-efiveia.jpg

Οι έφηβοι «κλειδώνουν» όταν ξεκινά η κριτική

Συνήθως ξεκινάτε τη συζήτηση με αφορμή ένα γεγονός. Σωστά; Και συνήθως καταλήγει ως μια μορφή κριτικής για μια πράξη που έκανε το έφηβο παιδί σας. Αν η κριτική είναι το πρώτο πράγμα που ακούνε οι έφηβοι, απλά θα σταματήσουν να σας παρακολουθούν, τόσο απλά.

Όπως αναφέρει το Wired , όταν οι έφηβοι επικρίνονται από τους γονείς τους και ειδικά τη μητέρα τους, αισθάνονται μια έντονη αρνητική αντίδραση σε όσα λέγονται. Ωστόσο, αυτή η αντίδραση δεν διαρκεί μόνο κατά τη διάρκεια της διάλεξης αλλά πολύ περισσότερο πυροδοτώντας συχνά και έντονο θυμό.

Ως εκ τούτου, την επόμενη φορά που θα θέλετε να μιλήσετε στο έφηβο παιδί σας βρείτε έναν απλό, περιεκτικό και …σύντομο τρόπο.

mamades-fovoudai-tin-efiveia.jpg

Οι έφηβοι νιώθουν ότι οι γονείς τους θεωρούν ανίκανους

Εάν κάθε συζήτηση ειδικά με τις μαμάδες αισθάνονται ότι θα καταλήξει σε μια ακόμα διάλεξη, οι έφηβοι θα την αποφύγουν με κάθε κόστος, αναφέρει το Family Lives

Πολλοί έφηβοι αισθάνονται ότι ο μόνος λόγος που τους μιλάνε οι γονείς τους είναι για να τους επιπλήξουν , σύμφωνα με το δημοσίευμα. Αν λοιπόν δεν θέλετε να νιώθει ο έφηβος ανίκανος ή ότι όλη την ώρα κρίνεται, φροντίστε να του μιλάτε με έναν διαφορετικό τρόπο.

Σύμφωνα με το Parenting Today’s Teens , όταν οι μαμάδες επισημαίνουν μόνο «τομείς που χρειάζονται βελτίωση», είναι σαν να λένε στα παιδιά τους ότι ανεξάρτητα από το τι καταφέρνουν, δεν είναι ποτέ αρκετό.

Το να μιλάτε στα παιδιά σας ακατάπαυστα και με επικριτικό τόνο το μόνο που καταφέρνετε είναι να μη σας ακούει και όλα όσα λέτε να πέφτουν το κενό.

Με πληροφορίες από το moms.com

πηγή :https://www.mothersblog.gr/paidi/efiveia/story/136219/giati-oi-efivoi-sas-agnooyn-otan-tous-milate-synexos

Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *