Εγώ ζήτησα αμέσως συνταγούλα και φυσικά φρέσκο πρόβειο γαλατάκι από τα δικά τους πρόβατα.
Ρώταγα πως μπορεί να γίνει το γιαούρτι τόσο δεμένο σαν το στραγγιστό και έμαθα το μυστικό. Απλά βάζεις αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ και το θαύμα έγινε.
2 λίτρα γάλα
1 αγελαδίτσα της ΦΑΓΕΕκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα στην φωτιά μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία βρασμού.
Ανακατεύουμε συνέχεια, να μην μας κολλήσει το γάλα στον πάτο της κατσαρόλας.
Το βγάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να φτάσει στους 50 βαθμούς.
Αν θέλουμε βγάζουμε την πέτσα που έχει κάνει το γάλα από πάνω, εγώ την άφησα μέσα στο γάλα.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε το γιαούρτι με λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Το μοιράζουμε σε ότι μπολάκια θέλουμε.
Κλείνουμε τα μπολάκια με τα καπάκια τους ή αν δεν έχουν βάζουμε ένα μεγάλο δίσκο από πάνω.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και μετά με μια κουβέρτα να μένει ζεστό περισσότερες ώρες για να δέσει.
Το αφήνουμε περίπου 8 με 10 ώρες και καλή σας απόλαυση.