Για την Τιμή της Βιολογικής Τυρόπιτας θα Κάνουν Πλέον Κατάληψη οι Μαθητές των Τρικάλων

Με βιολογικά και τοπικά προϊόντα θα αντικατασταθούν όλα τα σνακ και τα γεύματα του κυλικείου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Τρικκαίων, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε με την ένταξη των Τρικάλων στο πρόγραμμα «BioCanteens sustainable school meals for green and healthy localfood systems», με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των μαθητών και την τόνωση της τοπικής οικονομίας. Σύμφωνα με τον Aντιδήμαρχο Παιδείας, Άκη Αναστασίου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και στόχος είναι να εφαρμοστεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου.

«Στόχος μας είναι αυτό να επεκταθεί σε όλα τα σχολεία. Η υγιεινή διατροφή να μπει στο επίκεντρο των σχολείων αλλά και των συμπολιτών μας. Μακάρι μέσα από αυτό, να ενθαρρύνουμε και τους γονείς ώστε να επιλέγουν υγιεινά προϊόντα για το κολατσιό των παιδιών τους», σημείωσε.

Στο ίδιο σχολείο, αυτή τη σχολική χρονιά, θα ξεκινήσει και παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από σκουπίδια, για να καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες για τον φωτισμό του σχολείου. Η πρώτη ύλη θα είναι τα υπολείμματα από το κολατσιό των παιδιών που θα καταλήγουν σε μία μικρή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

ΠΗΓΗ vice.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ