Γενέθλια… ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ… εν μέσω κορωναϊού-Με βιντεοκλήσεις και διαδικτυακές ευχές γιορτάζουν οι Τρικαλινοί

Νέα συνήθειες αποκτήσαμε με τον Κορωναϊού που μας ξέκοψε βίαια από πολλές αγαπημένες μας συνήθειες. Σταματήσαμε τις κοινωνικές επαφές αφού το επιβάλλει η προστασία της υγείας μας και η απαγόρευση κυκλοφορίας. Δεν αγκαλιαζόμαστε και δεν κάνουμε χειραψίες. Τα πάντα εξ αποστάσεως.

Γράφει η Βιβή Μαργαρίτη

Τα γενέθλια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά τα πράγματα είναι εξαιρετικά δύσκολα γιατί πρέπει να εξηγήσεις και να καταλάβουν γιατί πρέπει να τα γιορτάσουν μακριά από τους αγαπημένους τους συγγενείς, παππούδες, ξαδέλφια, θείους, μακριά από τους φίλους και τους συμμαθητές. Προσαρμοστήκαμε όμως. Άλλωστε δεν μπορούσαμε να κάνουμε και διαφορετικά. Ευτυχώς η τεχνολογία σε αυτή τη φάση είναι με το μέρος μας. Διαδικτυακά είναι τα γενέθλια των περισσοτέρων. Για το σκοπό αυτόν “επιστρατεύονται” βιντεοκλήσεις, φωτογραφίες, διαδικτυακές ευχές, μα πάνω από όλα η καλή διάθεση για να πούμε χρόνια πολλά. Μία ευχή που ειδικά σήμερα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Τα γενέθλια της Εύας

Η Εύα Μπάκου είναι μόλις ενός έτους. Τα πρώτα της γενέθλια τα γιόρτασε με τους γονείς της Φένια Καλογερομήτου Μηχανικό και Γιώργο Μπάκο, ορθοδοντικό και φυσικά με τη μεγαλύτερη αδελφή της. Η τούρτα πρωτότυπη κι εναρμονισμένη με την εποχή. “coronovirus first birthday Eva” έγραφε η τούρτα με τον κωροναϊό και μία ιατρική μάσκα να φιγουράρει δίπλα στο logo του ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Φυσικά οι ευχές που γράφτηκαν κάτω από την ανάρτηση του μπαμπά Γιώργου στη σελίδα του δεκάδες.

Τα γενέθλια του Δημήτρη

Ο Δημήτρης Λάμπρου ετών 9 είχε γενέθλια εν μέσω πανδημίας (μπορεί να μην είναι Τρικαλινός αλλά με πολλούς συγγενείς στα Τρίκαλα που του ευχήθηκαν). Αυτή τη χρονιά δεν μπόρεσε να τα γιορτάσει μου τους φίλους του όπως κάθε χρόνο. Η μαμά του Κωνσταντίνα Μαργαρίτη (συνεργάτιδα του  trikalaview.gr) διοργάνωσε διαδικτυακά γενέθλια με τους φίλους του να του στέλνουν τις ευχές τους σε βιντεάκια σε ομάδα που στήθηκε με τίτλο “γενέθλια Δημήτρη”. Οι φίλοι του ανταποκρίθηκαν και με τη βοήθεια των γονιών τους έστειλαν τις ευχές τους. Και κάπως έτσι αυτά τα γενέθλια γιορτάστηκαν διαφορετικά αλλά όχι με λιγότερη χαρά για τον Δημητράκη που ενθουσιάστηκε βλέποντας τα βίντεο με τις ευχές των φίλων του.

 

 

 

 

 

 

 

Τα γενέθλια της Κωνσταντίνας

Διαδικτυακά γενέθλια και για την Κωνσταντίνα στην οποία τραγούδησαν “να ζήσεις Κωνσταντίνα και χρόνια πολλά” με βιντεοκλήση αγαπημένοι συγγενείς της κάνοντας αυτά τα γενέθλια ξεχωριστά.


Ευχόμαστε σε όλους χρόνια πολλά, ευτυχισμένα και τους χρόνου να έχουν τη χαρά να γιορτάσουν τα γενέθλιά τους έχοντας δίπλα τους όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα.