Γεμιστά ορφανά

Γεμιστά ορφανά…

Υλικά

  • ντομάτες
  • πιπεριές για γέμισμα
  • ρύζι γλασέ
  • φρέσκο δυόσμο
  • κρεμμύδι
  • μια σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λάδι
  • λίγη ζάχαρη
  • τυρί τριμμένο προαιρετικά

Εκτέλεση

Αφαιρούμε την γέμιση της ντομάτας και της πιπεριάς και βάζουμε  βάζουμε στο μπλέντερ ότι έχει απομείνει από την ντομάτα. Προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο,  κρεμμύδι, μια σκελίδα σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, τα χτυπάμε όλα μαζί στο μπλέντερ.

Έχουμε βάλει το ρύζι γλασέ σε ένα μπολ με νερό το ξεπλένουμε πολύ καλά και το βάζουμε σε ένα σκεύος. Προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε χτυπήσει. Παίρνουμε το ταψάκι μας και βάζουμε μέσα τις τομάτες και τις πιπεριές και τις γεμίζουμε αφού προηγουμένως όμως βάλουμε μέσα στις πιπεριές και τις τομάτες λίγη ζάχαρη και λίγο ελαιόλαδο. Στην συνέχεια γεμίζουμε με το υπέροχο μείγμα που έχουμε δημιουργήσει. Βάζουμε στο κάθε γεμιστό πλέον το καπάκι που του ταιριάζει, ρίχνουμε λίγο νεράκι μέσα στο ταψί,  λίγο ελαιόλαδο από πάνω και αν θέλουμε κάθε γεμιστό από πάνω βάζουμε λίγο τυράκι τριμμένο. Ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς  για περίπου δύο ώρες .

Καλή όρεξη με αγάπη σε όλους τους πατριώτες μου που μου λείπουν τοοοοσοπολυυυυυυυ, την αγάπη μου και τον σεβασμό μου…..ΤΡΙΚΑΛΑ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ..

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Τσιμπλή την υπέροχη συνταγή που με τόση αγάπη μας έστειλε για τα Τρίκαλα.