«Γαλάζιες» αναταράξεις για τους διοικητές των Νοσοκομείων

Γαλάζιες αναταράξεις έχει προκαλέσει η επιλογή των διοικητών του κ. Πατέρα στο νοσοκομείο Καρδίτσας και του κ. Γρηγορίου στο Νοσοκομείο Τρικάλων.Μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Κώστας Τσίγκας, που είχε κάνει αίτηση για διοικητής έκανε λόγο για αχαριστία και αναξιοκρατία από την κυβερνώσα παράταξη:

« Υπήρχαν κι άλλοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι για διοικητές, δεν περίμενα να επιλεγεί ο κ. Πατέρας. Μπορεί και να είχε το καλύτερο βιογραφικό, δεν αντιλέγω. Ήταν ένας διαγωνισμός μη αξιοκρατικός, μπορούσαν να τοποθετήσουν έτσι όποιον θέλανε. Υπήρχε δέσμευση ότι η ΝΔ θα κυβερνήσει με αξιοκρατία, δεν θα έχει πολιτευτές άνω των 65 ετών και πολλά ακόμα, αλλά βλέπουμε ότι δεν ισχύουν. Ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε εδώ η κυβέρνηση με απογοητεύει, ενώ υποσχέθηκε αριστεία και αξιοκρατία, τοποθετεί σε τέτοιες θέσεις συνταξιούχους.»

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων Κώστας Τρέλλης δήλωσε πως δεν ρωτήθηκε η τοπική παράταξη και πως στη συνάντηση που θα έχει στην Αθήνα την Παρασκευή με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ θα μεταφέρει την δυσαρέσκεια που υπάρχει:

« Στην επιλογή των διοικητών δεν ρωτήθηκε ούτε η ΝΟΔΕ ούτε ο πρόεδρος της. Το βάρος της απόφασης πέφτει στην επιτροπή η οποία ήταν αρμόδια για την επιλογή. Κάποιοι αυτή τη στιγμή ‘πυροβολούν’ την ΝΟΔΕ. Εγώ θα ήθελα να πω σε αυτό, είναι καλή η ΝΟΔΕ για την επιτυχία όλων των εκλογών του ’19 και τα φέραμε όλα με επιτυχία εις πέρας, αλλά τώρα για επιλογές που δεν βαραίνουν τη ΝΟΔΕ βγαίνουν και τη χτυπάνε.

Ακόμα και η προκήρυξη δεν ήταν καλή, δεν έθετε κάποιες δικλείδες ασφαλείας. Υπήρχαν πολλά και άξια στελέχη της ΝΔ υποψήφια για τη θέση αυτή, και εγώ θα προτιμούσα να είχε επιλεγεί κάποιος άλλος που είναι πιο κοντά στην οργάνωση. Την Παρασκευή που θα βρίσκομαι στην Αθήνα για την έναρξη του συνεδρίου, θα μεταφέρω στην κεντρική διοίκηση του κόμματος τις αρνητικές αυτές αντιδράσεις και την έντονη δυσαρέσκεια.»

 Το σχόλιο του έκανε ο πρώην βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος:

 « Θα ήταν μαγκιά να έρθει τρικαλινός διοικητής στα Τρίκαλα. Στα μέρη που υπήρξε ομοφωνία των πολιτικών γραφείων το πετύχανε αυτό, εδώ προφανώς και δεν έγινε. Εμένα και να με πείραξε κάτι, είναι προσωπικό μου θέμα. Θα δεχθούμε τις επιλογές όπως γίναν, αλλού μπαίνουν νέοι αλλού μπαίνουν έμπειροι. Πάντως βλέπω ότι τα…όρια μου για μελλοντική αξιοποίηση επεκτείνονται, μιας και εγώ είμαι τώρα 62 ετών άρα έχω πολλά…περιθώρια ακόμα.»

Ως σεβαστή έκρινε την επιλογή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης:

« Ως μέλος του κόμματος έχω πει την άποψη μου στα συλλογικά όργανα. Οι επιλογές είναι σεβαστές, τις αποδεχόμαστε και όλοι κρινόμαστε. Δεν μπορούμε ως περιφερειακή ενότητα να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο.»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ