Γαλατόπιτα νηστίσιμη

Με πορτοκαλί χυμό ,γάλα σόγιας και βανιλια…Απλά υπέροχη…Μοσχομυρίζει πορτοκάλι και κανέλα…Μια ωραία ιδέα για αυτούς που νηστεύουν …

ΥΛΙΚΑ
Για την κρέμα
λίτρο γάλα σόγιας βανίλια
ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
κούπες ζάχαρη
5 κ. σ. αλεύρι γεμάτες ( 1 κούπα)
5 κ. σ. γεμάτες σιμιγδάλι
2 βανίλιες
2 κ. σ. βούτυρο τύπου ( φαστ)
Για τα φύλλα
600 γρ. αλεύρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
4 κ. σ. ξίδι
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γ. ζάχαρη
ποτήρι χλιαρό νερό ,ίσως λίγο περισσότερο
Να γίνει μια ωραία ζύμη, να μην κολλάει στα χέρια.
Προαιρετικά καρύδια τριμμένα
Και κανέλα για τα φύλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα φύλλα
Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύριανοίγουμε μια λακκουβίτσα στην μέση και ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αλάτι, την ζάχαρη, και ρίχνουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε για 20 λεπτά να ξεκούραστη και πλάθουμε τα φύλλα μας.
Στρώνουμε ένα ένα φύλλο και λαδώνουμε , ανάμεσα στα φύλλα αν θέλουμε βάζουμε τριμμένο καρύδι και κανέλα.
Όταν στρώσουμε τα 6 φύλλα ρίχνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με τα άλλα δυο.
Αν θέλουμε κάνουμε κόθρο η τα τραβούμε όλα στο κέντρο στρωμένα τα φύλλα
Ψήνουμε την πίτα για 50-60 λεπτά μέχρι να ροδίσει πολύ ωραία στους 180c βαθμούς.
Για την κρέμα
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα ΥΛΙΚΑ μαζί, το βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Το αφήνουμε στην άκρη έως ότου ανοίξουμε τα φύλλα για την πίτα μας.
Ανοίγουμε 6 φύλλα για κάτω, και δυο φύλλα για να σκεπάσουμε την πίτα μόλις βάλουμε την κρέμα
Όταν ψηθεί η πίτα μας την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα…

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).