6 πορτοκάλια
2 φλιτζάνες του τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζάνες του τσαγιού νερό
2 σοκολάτες κουβερτούρα ( 250 γρ.)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περάστε ελαφρά από τον τρίφτη τα πορτοκάλια να φύγει η φλούδα τους και το κίτρινο χρώμα τους. Βάλτε τα πορτοκάλια στην κατσαρόλα. Βράστε από 5 λεπτά την κάθε φορά και για 3 φορές κάθε φορά. Πετάτε κάθε φορά το νερό και βάζετε καινούριο. Καντε τα σε κομμάτια. Βάλτε σε μια κατσαρόλα με την ζάχαρη και το νερό. Βράστε μέχρι να αρχίσει να δένει το σιρόπι τους και πριν γίνουν γλυκό. Πάρτε μόνο τα πορτοκάλια και κόψτε τα στο μπλέντερ. Ρίξτε τόσο φρυγανιά όσο να πλάθονται στα χέρια εύκολα μπαλάκια. Βάλτε στην συντήρηση του ψυγείου σας για μια ώρα η στην κατάψυξη για μισή ώρα το πολύ. Λιώστε σοκολάτα με δυο κουταλιές λάδι ελαφρύ σε μπεν μαρι και κάντε την επικάλιψη ή ρολάρετε μέσα σε κρυσταλλική ψιλή ζάχαρη. Φυλάξτε στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.