Φιλέτο κοτόπουλο με μανιτάρια και κάρυ

Το πιάτο είναι πικάντικο…

ΥΛΙΚΑ

1 μεγάλο στήθος από κοτόπουλο

1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

1/2 πακέτο φρέσκα μανιτάρια

1 καρότο

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 κουτ. του γλυκού τζιντζερ σε σκόνη

1 κουταλιά σούπας κάρυ

1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί για το σβήσιμο

1 κουτί κρέμα γάλακτος το μικρο 200 γρ. δηλαδή

αλάτι

πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα τηγάνι βάλτε το ελαιόλαδο κόψτε μπουκιές το κοτόπουλο και αφήστε μέχρι να ροδίσει. Βγάλτε το κοτόπουλο και βάλτε το σε μια πιατέλα. Ρίξτε μέσα στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι μαζί με το καρότο σε λεπτές φέτες και την πιπεριά σε λωρίδες. Σοτάρετε καλά, ρίξτε και το κοτόπουλο μέσα μαζί με τα μανιτάρια, το αλάτι, το τζιντερ, το πιπέρι, το κάρυ και σβήστε με το κρασί.  Χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε να βράσει για 10 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε να πάρει μια βράση και σβήνετε.

Σημ.:

Μπορείτε να σερβίρετε με ρυζάκι άσπρο.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστησετε το κοτόπουλο με χοίρινες κρέας ή μπριζόλες χοιρινές.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ