Φιλέτο χοιρινό

ΦΙΛΕΤΟ ΧΟΙΡΙΝΟ…Με σαλτσα πορτοκαλιού…
Υλικά για 3 – 4 άτομα :

1 μεγάλο φιλέτο χοιρινο
κομενο φετάκια ( βλέπε φωτό)
1 κονσέρβα μανιταρια η 250 γρ φρεσκα λευκά
1 ποτηρι κρεμα γάλακτος (200 γρ )
1 ποτηρι γαλα ( 200 γρ )
1/2 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
Το ξυσμα του πορτοκαλιού
2 κ. σ. ξύδι μπαλσαμικο εσπεριδοειδών
1 κ. σ. κορν φλαουρ
Αλατι
Πιπερι
Αλευρι για τα φιλετάκια
Λιγο ελαιολαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοβουμε το φιλέτο σε ροδέλες, το αλεύρωνουμε.
Εχουμε βάλει ενα τηγάνι με το ελαιολαδο να ζεσταθεί, βαζουμε το φιλέτο οταν παρει χρωμα η μια πλευρά το γυρίζουμε απο την άλλη, και οταν ειναι ετοιμο το βγάζουμε, σε μια πιατελα.
Στο ιδιο τηγάνι ριχνουμε τα μανιταρια και σοτάρουμε, για 5-6 λεπτα, προσθετουμε τον χυμο, το ξυσμα, το γαλα, ( κρατάμε λιγο γαλα για το κορν φλαουρ), την κρεμα γάλακτος, ανακατευουμε, και προσθετουμε τα φιλετάκια, το αλατι, το πιπερι.
Αφηνουμε να ενωθουν οι γεύσεις για 4-5 λεπτα.
Εχουμε λιωσει το κορν φλαουρ σε λιγο κρύο γαλα, και το ριχνουμε στο τηγάνι, ανακατευουμε, δοκιμάζουμε πως ειναι απο αλατι, προσθετουμε το μπαλσαμικο, αφηνουμε για 2-3 λεπτα να πήξει.
Σερβίρουμε με ρυζι, με πατατες η οτι άλλο μας αρεσει.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Παναγιώτα Μακρή, τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ Cooking Tips’ Παναγιωτα Μακρη  : ttps://www.facebook.com/Cooking-Tips-%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%B7-401556470038863/).