Φασουλονταβάς με λουκάνικα και λιαστή ντομάτα

ΦΑΣΟΥΛΟΝΤΑΒΑΣ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ…

ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα
300 γρ. φασόλια γίγαντες
400 γρ. χωριάτικα λουκάνικα
300 γρ. πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λωρίδες πράσινη, κίτρινη, Φλωρίνης
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
70 γρ. λιαστές ντομάτες
1 φλιτζάνι ντομάτα ψιλοκομμένη ή σπιτική σάλτσα
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
1/4 φλιτζανιού κρασί κόκκινο
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Λίγη πάπρικα, αλάτι και πιπέρι
2 κούπες ζωμό από τα φασόλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάστε από βραδύς και μαγειρέψτε τα φασόλια σε αλατισμένο νερό.  Σε ένα τηγάνι ρίξτε το λάδι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Προσθέστε τις πιπεριές, μαγειρέψτε λίγο και προσθέστε τις λιαστές ντομάτες.  Σβήστε με το κρασί. Ρίξτε την σάλτσα ντομάτας, την πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι, το μαϊντανό.  Μαγειρέψτε για 15 λεπτά προσθέτοντας λίγο ζωμό από τα φασόλια αν χρειαστεί.  Αδιαστε σε ένα ταψί.  Προσθέστε τους γίγαντες μαζί με λίγο λάδι ακόμη, τα λουκάνικα σε κομμάτια και δυο κούπες από το ζωμό.  Ανακατέψτε και μαγειρέψτε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μελώσει και να δέσει το φαγητό.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Γωγώ Σαμίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ