Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά…

Υλικά :

  • 450 γρ φασολάκια
  • 500 γρ πατάτες
  • 180 γρ κρεμμύδι
  • 100 γρ καρότο
  • 250 γρ ντομάτα στον τρίφτη
  •  3-4 φούντες μαϊντανό
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Tip 1
  • τα φρέσκα αρωματικά φυτά (όπως μαϊντανός, άνηθος κ.α) είναι προτιμότερο να προστίθενται στο φαγητό στο τέλος του μαγειρέματος γιατί όσο βράζουν χάνουν μέρος της φρεσκάδας του αρώματος τους
  • Tip 2
  • Το ελαιόλαδο είναι προτιμότερο να προστίθεται στο τέλος του μαγειρέματος έτσι ώστε οι αντιοξειδωτικές ουσίες, τα ακόρεστα λιπαρά, η γεύση και το άρωμα του να παραμένουν ανεπηρέαστα

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε, στη μισή ποσότητα ελαιολάδου, σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε το καρότο σε φέτες και συνεχίζουμε για άλλα 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ξεπαγώσουν.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πατάτες κομμένες σε κύβους και νερό μέχρι να τα σκεπάσει.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 45-50 λεπτά ή δίνουμε βράση και το βάζουμε στον φούρνο με καπάκι (προτιμότερος τρόπος μαγειρέματος γιατί διαχέεται ομοιόμορφα η θερμοκρασία άλλα απαιτεί σκεύος χωρίς πλαστικά μέρη).

Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε ο φίλος μας Παύλος Παππάς.


Goodys

Related Posts

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *