Φασολάδα έτσι απλά…
Υλικά :
2 ποτήρια φασόλια μέτρια
3 καρότα, τα 2 σε ροδέλες και το ένα ολόκληρο
1 μέτρια πατάτα ολόκληρη
2 κρεμμύδια χοντροκομμένα
μια χούφτα σέλινο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
3 λιαστές ντομάτες
1 καυτερή πιπεριά χωρίς να την κόψετε
αλατι πιπέρι
Εκτέλεση:
Από το βράδυ πλένουμε και βάζουμε τα φασόλια σε χλιαρό νερό να μείνουν όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα πλένουμε ξανά.
Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νεράκι να βράσουν για 20 με 30 λεπτάκια και τα σουρώνουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα νερό να ζεσταθεί και ριχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας μαζί εκτός από το αλατι που το ριχνουμε προς το τέλος να μην μας σφίξουν τα φασόλια.
Δοκιμάζουμε πότε είναι βρασμένη η πατάτα και το ολόκληρο καρότο και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και τα βάζουμε στο μουλτι μαζί με μερικές κουταλιές από την φασολάδα μας, τα πολτοποιούμε και τ’ αφήνουμε στην άκρη μέχρι να είναι έτοιμη η φασολάδα μας. Τότε ριχνουμε το πολτό στην κατσαρόλα και βράζουμε για λίγα ακόμα λεπτάκια.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαίρη Καρακασίδη ή αλλιώς Γιαγια Μαίρη εν δράση (τις συνταγές της οποίας μπορείτε να βρείτε και εδώ http://giagiamairi.dimosbox.gr/ και στην σελίδα https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B9%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7-725351180896546/).