Φαλάφελ…
Υλικά :
500 γραμμάρια ρεβύθια
κόλιανδρο
δυόσμο
μαϊντανό
κιμινό
σκόρδο
κρεμμύδι
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
5 κουταλιές τις σούπας φαρίνα
λάδι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 6 ώρες, τα Σστραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μουλτι για να πολτοποιηθούν μαζί με το κόλιανδρο, το δυόσμο, το μαϊντανό, το κιμινό, το σκόρδο, το κρεμμύδι και λίγο νερό. Ρίχνουμε τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και την φαρίνα ώσπου να γίνει ένας χυλός. Περνούμε κουτάλια κουτάλια και ρίχνουμε σε καυτό λάδι.
Ντιπ Γιαουρτιού για σερβίρισμα: γιαούρτι στραγγιστό, δυόσμο, μαϊντανό, αλάτι, λεμόνι, πιπέρι και κιμινο. Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Καλή επιτυχία.
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Ματούλα Βλαχοπούλου.