Εξαγγελία έκπληξη για κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου στην Πύλη από Άδωνι Γεωργιάδη-Κώστα Αγοραστό στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων Τρικάλων

Έκπληξη επιφύλαξαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός στην ημερίδα του Επιμελητηρίου Τρικάλων Τρικάλων για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι δυο τους ανακοίνωσαν την έγκριση του έργου κατασκευής κλειστού γυμναστηρίου στην Πύλη, προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ που αποτελούσε πάγιο αίτημα κι αναμένεται να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής σε αθλητικές υποδομές.Η ημερίδα

Στην ενημερωτική ημερίδα που συνδιοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Τρικάλων και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε) με θέμα «Εξαγωγικός Προσανατολισμός Περιφέρειας Θεσσαλίας και Βελτίωση Ανταγωνιστικότητας των Εξαγωγικών επιχειρήσεων» στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Ananti City Resort στα Τρίκαλα, συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξαγωγικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκε η μελέτη Μέτρησης Οικονομικών – Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η μελέτη

Η μελέτη εκπονήθηκε από την ADVICE Σύμβουλοι Επιχειρήσεων Α.Ε. για λογαριασμό της Κ.Ε.Ε.Ε.. Μια πανελλαδική δράση εξωστρέφειας της Κ.Ε.Ε.Ε. που ξεκινάει από τη Θεσσαλία, κατόπιν αιτήματος και έντονου ενδιαφέροντος του Προέδρου του Επιμελητηρίου Τρικάλων και Προέδρου του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γιαγιάκου Βασίλη, το οποίο έτυχε θερμής υποδοχής από τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Μίχαλο Κωνσταντίνο και τον Υπεύθυνο Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων της Κ.Ε.Ε.Ε. και Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Γεωργιάδη Στέφανο.

Μέσα από την παρουσίαση της μελέτης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τη δυναμικότητα των εξαγωγών στην περιφέρεια Θεσσαλίας, τη στιγμή που η εξαγωγική επίδοση των επιχειρήσεων (εξαγωγές ως ποσοστό του ΑΕΠ) για το 2015 ανήλθε στο 12,2% και η μεταβολή των εξαγωγών από το 2016 στο 2017 ήταν σημαντική της τάξης του 7,8%, τη διάρθρωση των εξαγωγών της Θεσσαλίας ανά κλάδο και περιφερειακή ενότητα.

Τάσεις εξαγωγικού προσανατολισμού

Επιπρόσθετα, εκτός από την έρευνα αποτύπωσης των τάσεων του εξαγωγικού προσανατολισμού, παρουσιάστηκαν από τον κ. Παπαδόπουλο Νικόλαο Πρόεδρο ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλο της ADVICE τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και μια δέσμη άμεσων ενεργειών που προτείνεται για την ανάπτυξη των εξαγωγών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Βελτίωση ανταγωνιστικότητας

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους που υπάρχουν προκειμένου να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους στην παγκόσμια αγορά από τον κ. Φιλαδαρλή Μπάμπη, Διευθύνων Σύμβουλο της Global Greece Εταιρίας Συμβούλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ