Εθνική Ελλάδας: Ξεκινά το «ταξίδι» για το Eurobasket 2025 – Πρεμιέρα με Τσεχία στα προκριματικά

Εθνική Ελλάδας: Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετωπίζει την Τσεχία στο ΣΕΦ, στο εναρκτήριο παιχνίδι της στα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Το «ταξίδι» προς ακόμα μια «μεγάλη» διοργάνωση ξεκινάει για την «επίσημη αγαπημένη».

Μάλιστα, η αρχή των υποχρεώσεων συμπίπτει και με τη νέα εποχή που φέρνει ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης, ο οποίος θα κάνει ντεμπούτο στο αποψινό (23/2) ματς.

Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο Group F, μαζί με τις Μεγάλη ΒρετανίαΤσεχία κι Ολλανδία και την πρόκριση για την τελική φάση θα πάρουν οι τρεις πρώτοι του ομίλου.

Στο πρώτο «παράθυρο», η Εθνική θα υποδεχθεί την Τσεχία στο ΣΕΦ, ενώ τρεις ημέρες αργότερα (26/2, 20:30) θα αγωνιστεί στο Ντεν Χάαγκ με την Ολλανδία.

Με Ουόκαπ και Παπανικολάου στην πρεμιέρα

Ο Τόμας Ουόκαπ θα είναι ο νατουραλιζέ της Εθνικής στον αγώνα με την ΤσεχίαIntime News

Ο Βασίλης Σπανούλης επέλεξε τον Τόμας Ουόκαπ (αντί του Ναζ Μήτρου – Λονγκ) για τη θέση του νατουραλιζέ στη «γαλανόλευκη» δωδεκάδα. Από εκεί και πέρα, ο Κώστας Παπανικολάου υποβλήθηκε σε μαγνητική, καθώς είχε ενοχλήσεις στη δεξιά γάμπα, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν αντιμετωπίζει κάτι σοβαρό και βρίσκεται κανονικά στη δωδεκάδα.

Αναλυτικά ο Βασίλης Σπανούλης θα έχει στη διάθεση του, τους Κώστα Παπανικολάου, Γιαννούλη ΛαρεντζάκηΓιώργο Παπαγιάννη, Ντίνο Μήτογλου, Νίκο ΡογκαβόπουλοΚώστα Αντετοκούνμπο, Δημήτρη ΜωραΐτηΠαναγιώτης Καλαϊτζάκη, Τόμας Ουόκαπ, Γιάννη Κουζέλογλου, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Βασίλη Τολιόπουλο.

Η ώρα και το κανάλι

Ο αγώνας Ελλάδα – Τσεχία για την 1η αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2025 είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Παρασκευής (23/2). Συγκεκριμένα, θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports Prime.

Novasports – Προκριματικά FIBA Eurobasket 2025!

Αναλυτικά το πρόγραμμα μεταδόσεων της ημέρας (23/2) για τα προκριματικά του Eurobasket 2025

πηγή :https://www.newsbomb.gr/sports/mpasket/story/1524952/ethniki-elladas-ksekina-to-taksidi-gia-to-eurobasket-2025-premiera-me-tsexia-sta-prokrimatika