Αισιοδοξία στις τάξεις της Νέας Αριστεράς για τη μάχη των ευρωεκλογών

Την αισιοδοξία τους για την μάχη των ευρωεκλογών μετέφεραν από τα Τρίκαλα υποψήφιοι ευρωβουλευτές της «Νέας Αριστεράς» κατά την περιοδεία τους στο νομό Τρικάλων.

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών που απαρτιζόταν από τους κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Ζωή Ακριβούλη, Νικήτα Μυλόπουλο και Έλενα Όλγα Χρηστίδου, περιόδευσε αρχικά στην περιοχή της Φαρκαδόνας, των Μεγάλων Καλυβίων που είχαν συναντήσεις με πλημμυροπαθείς αιρετούς της αυτοδιοίκησης ενώ από τα Τρίκαλα παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, όπου επικέντρωσαν την προσοχή τους στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, σε κοινωνικά ζητήματα αλλά και στην μάχη των ευρωεκλογών που έχουν μπροστά τους.

Αρχικά κατά την τοποθέτηση του, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στάθηκε στις προσεχείς ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, σημειώνοντας μεταξύ των άλλων ότι οι Έλληνες θα πρέπει να στείλουν μέσω της ψήφου τους σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση και στην πολιτική της, ενισχύοντας την Νέα Αριστερά που βασίζεται με πολιτικό ύψος και ήθος, σε πραγματικές λύσεις απέναντι στις ανάγκες της κοινωνίας.

Μίλησε για την αγανάκτηση της κοινωνίας απέναντι στην ακρίβεια, στο αυξημένο κόστος ζωής, στην μείωση της αγοραστικής δύναμης, για τα οποία ευθύνεται η πολιτική και χειρισμοί της κυβέρνησης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι πολιτεύεται με ένα πέπλο συγκάλυψης και αδιαφάνειας με χαρακτηριστικό παράδειγμα το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

«Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου είναι αναγκαίο, είναι κρίσιμο να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης στην πολιτική της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα καταδίκης στην πολιτική που έχει εξαθλιώσει την κοινωνία», σημείωσε ο ίδιος.

Στα προβλήματα που σχετίζονται με τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου στάθηκαν μεταξύ των άλλων οι τρεις συνυποψήφιοι του, Ζωή Ακριβούλη, Νικήτα Μυλόπουλο και Έλενα Όλγα Χρηστίδου.

Όπως τονίστηκε η κυβέρνηση έχει αφήσει τους πλημμυροπαθείς των Τρικάλων και της Θεσσαλίας στο έλεος των θεομηνιών που μπορεί να έρθουν. Μιλώντας για το σχέδιο των Ολλανδών, ο κ. Μυλόπουλος, ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι δεν απαντά στα κρίσιμα διαρθρωτικά ερωτήματα που χρειάζεται η Θεσσαλία για να ορθοποδήσει με τόπο οικονομικά και περιβαλλοντικά βιώσιμο.