Ενωμένοι ενάντια  στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Την κάθετη αντίθεσή τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εμφανίστηκαν σήμερα το μεσημέρι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, επιχειρηματίες, έμποροι κι επαγγελματίες.Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων παρουσία αιρετών κι εκπροσώπων της τοπικής αγοράς εκφράστηκε η έντονη αντίδραση στο άνοιγμα των καταστημάτων και επιχειρήσεων 30 Κυριακές το χρόνο, σύμφωνα και με τις απαιτήσεις δανειστών και κυβέρνησης

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης, οι πρόεδροι του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Γιαγιάκος, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Βαγγέλης Αγγελάκης, Εμπορικού Συλλόγου κ. Χρήστος Μπλουγούρας, εκπρόσωποι του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, περιφερειακοί σύμβουλοι και μέλη των εν λόγω φορέων.

Από τον κ. κ. Μιχαλάκη ζητήθηκε να τεθεί και να συζητηθεί το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, προκειμένου να υπάρξουν δυναμικές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου  η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα οδηγήσει σε νέα λουκέτα χιλιάδες επιχειρήσεις. «Εκείνο που λείπει από τους καταναλωτές είναι χρήματα και όχι χρόνος για να κάνουν τις αγορές τους» επισήμαναν.

Σύμφωνος με τις αντιδράσεις αλλά και τη στάση τους εμφανίστηκε ο κ. Μιχαλάκης, συμφώνησε να θέσει το θέμα προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και τόνισε ότι με την ισχύ του νόμου για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, καταργείται εν μέρει ο ρόλος που έχει σήμερα ο αιρετός αντιπεριφερειάρχης να αποφασίζει δηλαδή για την κατά τόπους λειτουργία της αγοράς.