Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Χριστίνας Κάνη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα ολοκληρωμένο μενού που ετοιμάσαμε με την βοήθεια της φίλης μας Χριστίνας Κάνη για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου…

Αν σκέφτεστε να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με τον/την σύντροφό σας και θέλετε να φτιάξετε κάτι για αυτόν/αυτήν, η Χριστίνα Κάνη και το trikalaview.gr σας έχει  μία όμορφη ιδέα ….

Το μενού που σκέφτηκε και σας προτείνει η φίλη μας Χριστίνα Κάνη αποτελείτε από τα παρακάτω πιάτα:

  1. Κατσικίσιο τυρί με ντιπ μάνγκο
  2. Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες
  3. Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
  4. Σολωμός με χρωματιστή πιπεριά σε άσπρη σάλτσα

Κατσικίσιο τυρί με ντιπ μάνγκο

κατσικίσιο τυρί με ντιπ

Υλικά :

1 φέτα κατσικίσιο τυρί περίπου 150 γρ.

λιγο σουσάμι για το παναρισμα

1 αυγό

λιγο αλεύρι

2 κ.τ.σ. βούτυρο κλαριφιέ

1/2 μάνγκο

2 κ.τ.σ.. μέλι

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα πιάτο το αυγό ελαφρώς χτυπημένο. Σε ένα δεύτερο πιάτο το αλεύρι και σε ένα τρίτο το σουσάμι.  Ανοίγουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και ζεσταίνουμε το βούτυρο. Παίρνουμε το τυράκι, αρχικά το περνάμε από το αυγό στην συνέχεια από το αλεύρι, ξανά από το αυγό και τέλος από το σουσάμι. Το ψήνουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα. Το βαζουμε στο πιατο και το περιχυνουμε με λιγο μελι.Συνοδευεται άρτια με ένα ντιπ από μάνγκο.

Πως φτιάχνουμε το ντιπ:

Βάζουμε στο μουλτι μισό μάνγκο και 1 κ.τ.σ μέλι. Το χτυπάμε καλά, ώστε να μην έχει κομμάτια και είναι έτοιμο για να σερβίρουμε.

Ζουμερό στρουντελ με κοτόπουλο και κρεμ φρες
στρούντελ με κρεμ φρες και κοτόπουλο
Υλικά :
2/3 από ένα φύλλο σφολιάτας
2 κ.τ.σ. βούτυρο κλαριφιέ 250 γρ.
Κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά κέρατο
2 πράσινα κρεμμυδάκια
Λίγη γραβιέρα
1 κουτάκι κρεμ φρες
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση :
Προθερμαινουμε το φούρνο μας στους 180°. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κοτόπουλο ελαφρώς. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές, αφού τα έχουμε ψιλοκοψει,ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε την κρεμ φρες και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε να γίνει ομοιόμορφο το μιγμα και το κατεβάζουμε από την εστία. Στρώνουμε την σφολιάτα σε ένα μικρό ταψάκι και κατά μήκος βάζουμε την γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες διπλωνοντας τες προς την κάτω πλευρά, ώστε να γίνει ένα πακέτο. Στην συνέχεια χαρασουμε με ένα μαχαίρι κατά μήκος λωρίδες οι οποίες θα έχουν ένα δάχτυλο απόσταση μεταξύ τους. Την αλείφουμε με αυγό, για πιο ωραίο χρώμα και την ψήνουμε 20′ περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα.
Πράσινη σαλάτα με Sauce πορτοκάλι -γιαούρτι
πράσινη σαλάτα με σως πορτοκάλι γιαούρτι
Υλικά για την σαλάτα :
2 χούφτες ρόκα
1/2 τσικορε
4-5 τοματινια κομμένα στην μέση
1 μανταρίνι (καθαρισμένες οι φέτες, μόνο την σάρκα)
1/3 μάνγκο κομμένο σε κύβους
λίγες ρογες σταφύλι
1 χούφτα ωμους ξηρούς καρπούς (κασιους,αμύγδαλα, καρύδια ) Εκτέλεση :
Πλένουμε καλά την ρόκα και το τσικορε. Κόβουμε την ρόκα στην μέση με τα χέρια και το τσικορε σε μέτριες ροδέλες. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην σαλατιέρα μας , ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Υλικά για την Sauce πορτοκάλι γιαούρτι :
100 γρ. γιαούρτι
50 γρ. κρεμ φρες
1 πορτοκάλι, το χυμό του
2 κ.τ.σ. πουρέ μάνγκο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση για την Sauce:
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μουλτι και τα χτυπάμε καλά. Η Sauce μας είναι έτοιμη.
Βάζουμε την σαλάτα στην σαλατιέρα μας περιχύνουμε με την Sauce και σερβίρουμε.
Σολωμός με χρωματιστή πιπεριά σε άσπρη σάλτσα
solomos se asprh saltsa0
Υλικά για 2 μερίδες : 
4 κομμάτια σολωμου
250 γρ. λιγκουινι ζυμαρικό (ή οποιοδήποτε της αρεσκείας σας )
1 κ.τ.σ βούτυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
λιγο άνηθο
1/2 σκελιδα σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο μπαχαρικο για Steak
χρωματιστή πιπερια
Εκτέλεση :
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι ζεσταινουμε λίγο ελαιόλαδο.  Αλατοπιπερωνουμε το ψάρι μας και το τοποθετούμε στο τηγάνι. Το ψήνουμε από την μία πλευρά, το γυρίζουμε και λίγο πριν είναι έτοιμο προσθέτουμε,το σκόρδο, την κρέμα γάλακτος, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο,τα χρωματιστά πιπερια και το μπαχαρικο για Steak. Αλατιζουμε ξανά και αφήνουμε  για λίγο ώσπου να δέσει η σάλτσα. Σερβίρεται πάντα ζεστό!
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Προσοχή στο ψάρι.  Το γυρίζουμε δύο φορές μόνο και προσεκτικά ώστε να μην σπάσει.

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Υλικά :

160 γρ. αλεύρι

30 γρ. αμυγδαλόψιχα
30 γρ. σκόνη κακάο
50 γρ. ζαχαρη
1/4 κ.τ. γλ αλάτι
110 γρ. βούτυρο
1 αμπούλα εσάνς βανίλιας
1 αυγό  2-3 κ.τ.σ κρύο νερό
Υλικά για την καραμέλα :
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
120 γρ. κρέμα γάλακτος
70 γρ. βούτυρο
1 κοφτό κ.τ.γλ αλάτι
Υλικά για την σοκολάτα γκανας : 
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα

Εκτέλεση :

Βάζουμε σε ένα σκεύος το αλεύρι, την αμυγδαλοψυχα, το κακάο, το αλάτι, την ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε το βούτυρο. Με ένα πιρούνι το κάνουμε ψυχουλιαστο και προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το νερό. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να το απορροφήσει και να γίνει ένα όμορφο λείο μίγμα. Το τυλιγουμε σε μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′.  Έπειτα το βγάζουμε και το ανοίγουμε σε επιφάνεια σιλικόνης σκεπασμένο με μεμβράνη, ώστε να μην κολλάει. Το τοποθετούμε στην ταρτιερα και κόβουμε τα περισσεύματα.  Το βάζουμε 30 “ στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη. Το βγάζουμε και το τρυπαμε ελαφρά με ένα πιρούνι. Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε επάνω φασόλια ξερά και το ψήνουμε για 15′ στους 180°. Αφαιρούμε το χαρτί με τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15′ στους 180 °.  Ξεφορμάρουμε την τάρτα και ετοιμάζουμε την καραμέλα.  Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε το νερό και την ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα. Αποσύρουμε από την εστία και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Ξαναβάζουμε στην εστία και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να γυαλίζει. Την ρίχνουμε στην τάρτα . Την αφήνουμε να κρυώσει 4 ώρες στο ψυγείο και έπειτα ετοιμάζουμε την σοκολάτα γκανας.  Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και έπειτα την ρίχνουμε μέσα στο σκεύος με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Τέλος την ρίχνουμε επάνω από την καραμέλα.  Η τάρτα είναι έτοιμη.  Την βάζουμε στο ψυγείο και μετά από 2-3 ώρες μπορούμε να την κόψουμε.

Καλή επιτυχία.

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε και να εντυπωσιάσετε τον/την σύντροφό σας.

Το μενού είναι μία ιδέα της φίλης μας Χριστίνα Κάνη.

Χριστίνα Κάνη
Χριστίνα Κάνη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ