«Εμάθατε τι γίνηκε στης Τρίκκης τα στενά;»

Διακόσιοι Κύπριοι κι  Έλληνες συναδελφωθήκανε εκεί στα φανερά.

Επιάσανε να κάνουνε χορό και μουσική,

τσι δυο χαρές που ξέρουνε καλά να διακονούν.

Έχουν για μπροστάρη τους όλο το Παρελθόν τους

και πάνου εκεί τα βρίσκουνε και πράττουν τον Καλλό  τους.

Ορκίστηκαν Αδέλφια να ‘ναι από δω και μπρος

και πρόσφεραν στα μάτια τους χάρες, ουρανό και φως.

Δώδεκα μήνες πριν γνωρίσαμε μια ευγενική ψυχή από την Κύπρο μαζί με την σύζυγό του. Ήταν ο Δήμαρχος Ύψωνα ο κος Γεωργίου, Παντελής για τους οικείους του και όλον τον κόσμο. Επιστήμονας με πραγματική διαύγεια καθοδηγεί τους συνδημότες του με πραγματική μαεστρία. Στην πρότασή μας να γίνει ουσιαστική η αδελφοποίηση μεταξύ του Δήμου Τρικκαίων και του Δήμου Ύψωνα εκκινώντας από την βάση της κοινωνίας που είναι οι πολιτιστικές ομάδες και τα σχολεία ανταποκρίθηκεν αμέσως. Έφτασαν απλά δύο τηλέφωνα: ένα με την Διευθύντρια του  Περιφερειακού Λυκείου Κολοσσίου «Άγιος Λουκάς» και το δεύτερο με τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Ύψωνα κο Τσαγγάρη Μιχάλη για να ξεκινήσει μια δυνατή φιλία ανάμεσα στους μαθητές του 7ου Λυκείου Τρικάλων και στους μαθητές του προαναφερθέντος κυπριακού ιδρύματος, όπως και μεταξύ τοπικών συλλόγων και του Συλλόγου «Ερωτόκριτος» της Κύπρου.

Ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου και ένας από τους συντελεστές της αδελφοποίησης οφείλω να ευχαριστήσω τους Κύπριους αδελφούς μας για την άμεση ανταπόκριση και τον κόπο που έκαναν να μας επισκεφτούν και να γνωριστούμε εκ τους σύνεγγυς. Στην προσπάθειά μας αυτή ο Δήμος Τρικκαίων δια των κων: Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού Αναστασίου Άκη, που έπραξε μαζί με τις υπαλλήλους των δημοσίων σχέσεων κα Μπαλτου Μαρία και κα Νταούλα Μαρίνα τα δέοντα της φιλοξενίας για τους Κυπρίους,  κας Αλεστά Σοφίας εντεταλμένης συμβούλου Δημοσίων Σχέσεων αλλά κυρίως δια μέσου του Εντεταλμένου Συμβούλου κου Λάππα Μιχάλη, που ήταν συνεχώς δίπλα μας και είχε την ιδέα της δομής της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης, όπως και της Αντιπροέδρου του κέντρου μουσικής έρευνας Β. Τσιτσάνη κας Έφη Λεβέντη, που μαζί με τον Διευθυντή κο Στέλιο Καραγιώργο πρόσφεραν την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης και υποδέχτηκαν το Σάββατο τους Αδελφούς μας στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Στην Αδελφοποίηση συμμετείχαν τα διοικητικά συμβούλια, οι πρόεδροι  και τα χορευτικά τμήματα: του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγαλοχωρίου, υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Γιάννη Φαφούλια, των Κρητών Τρικάλων «ο Ψηλορείτης», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Κωνσταντίνου Οικονόμου και του Συλλόγου Ποντίων «η Εύξεινος Λέσχη», υπό την καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κου Κωνσταντίνου Δημόπουλου και του πολιτιστικού Ομίλου Ύψωνα «ο Ερωτόκριτος», υπό την καθοδήγηση του κου Κώστα Φώτη, που μάγεψε τους θεατές με τον κυπριακό παραδοσιακό χορό των ποτηριών!

Τα τέκνα, λοιπόν, του Κίμωνα και του Περικλή αδελφώνονται δείχνοντας τον δρόμο της φιλίας και της ενότητας. Είθε να συνεχίσουμε την όμορφη γνωριμία μας!

ΑΔΑΜΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ