Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα Άνθη κα Φυτά Πίνδου και Χασίων στο Λαογραφικό Μουσείο Αχλαδέας Καλαμπάκας

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 τα εγκαίνια της έκθεσης Φωτογραφίας με θέμα  « Άνθη και Φυτά Πίνδου και Χασίων» στο Λαογραφικό μουσείο Αχλαδέας.Εκτέθηκαν 400 φωτογραφίες σε μέγεθος Α4, από το αρχείο, του ιδρυτή του Μουσείου, Κώστα Σγουραλή, με φυτά και άνθη από όλα τα διαμερίσματα του νομού Τρικάλων. Το αποτέλεσμα άκρως εντυπωσιακό, όπως διαπιστώθηκε από τους παρευρισκόμενους. Εντύπωση προκάλεσε το και το γεγονός, ότι, παράλληλα με τις φωτογραφίες υπήρχαν ανθοδέσμες με αγριολούλουδα που με την ευωδιά τους έδιναν την αίσθηση στους επισκέπτες  ότι βάδιζαν στην εξοχή η σε κάποιο δάσος. Ο Κώστας  Σγουραλής στην σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων είπε, ότι η φωτογράφηση έγινε από τον ίδιο, από το 2000 μέχρι το 2010 στις περιοχές του Νομού Τρικάλων και μέρος των Γρεβενών από το Ζάρκο μέχρι το Φιλί  Γρεβενών και από το Ροποτό μέχρι την Κρανιά Γρεβενών. Η συλλογή του περιλαμβάνει περίπου 8000 φωτογραφίες για 1800 είδη  άνθη και φυτά, εκ των οποίων τα 1500 έχει αναγνωρισθεί ονομασία τους.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Εφημέριο π. Αθανάσιο Γκέκα, παρουσία των συγχωριανών, αλλά και του  κ. Ιωάννη Μπουτίνα περιφερειακό σύμβουλο, των νεοεκλεγέντων Δημοτικών συμβούλων Γ. Παπανικολάου και Αθ. Καραπέτσα, των προέδρων και αντιπροσωπειών των Μορφωτικών Συλλόγων Ασπροκκλησιάς, Κακοπλευρίου, Σταγιάδων, Οξυνείας και Ξηροκάμπου, και πολλών φίλων του Μουσείου. Μετά το πέρας των εγκαινίων προσφέρθηκαν στους επισκέπτες διάφορα εδέσματα που ετοίμασαν οι γυναίκες του χωριού

Το Μουσείο είναι ανοιχτό από 10,30 π. μ. μέχρι 13,00μ.μ. και17,00μ.μ. μέχρι 20,30μ.μ. Διάρκεια έκθεσης μέχρι 30 Οκτωβρίου 2019.

Τηλ. Επικοινωνίας 6978257593