Εκμέκ κανταΐφι

Υλικά:

600 γρ. κανταΐφι

½ ποτήρι καρύδια

1 βιτάμ

ξύσμα λεμονιού

κανέλα

γαρύφαλλο

Υλικά για σιρόπι :

1 κιλό ζάχαρη

3 ποτήρια νερό

2 βανίλιες Κρέμα

960 γρ. γάλα

10 κουταλιές κοφτές ζάχαρη

10 κουταλιές κορν φλάουρ

6 κρόκοι αυγών

4 βανίλιες

Υλικά για σαντιγί :

1 μόρφατ,

2 βανίλιες,

¼ ζάχαρη άχνη,

Εκτέλεση :

Αλείφουμε όλο το βιτάμ, μοιράζουμε τι κανταΐφι και ρίχνουμε στη μέση το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και τα καρύδια. Το ψήνουμε και αφού κρυώσει το σιροπιάζουμε.

Βάζετε το μισό γάλα στη φωτιά να κάψει. Στο υπόλοιπο ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη χτυπημένη με τους κρόκους και τη βανίλια. Ανακατεύουμε συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.

Γαρνίρουμε με αμύγδαλα ή τρούφα

Καλή επιτυχία.

Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας Μαριάννας Αποστόλου. Η Μαριάννα Αποστόλου είναι MSc Καθηγήτρια Γαλλικών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ