Eκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες του υψώματος 731

83 χρόνια συμπληρώθηκαν από την ηρωική θυσία, των ηρώων του 5ου Συντάγματος Πεζικού που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας πολεμώντας στο ύψωμα 731. Tοπικές πολιτικές, στρατιωτικές κι εκκλησιαστικές αρχές, συγγενείς των αγωνιστών-θυμάτων καθώς και απλοί Τρικαλινοί πολίτες τίμησαν τους πεσόντες σήμερα Σάββατο, τελώντας επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο ομώνυμο μνημείο, που έχει ανεγερθεί στην Εθνική οδό Τρικάλων-Καρδίτσας, στο ύψος της Αγίας Κυριακής.

Προηγήθηκε δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου εκ Μετσόβου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου και επιμνημόσυνη δέηση στο στρατιωτικό νεκροταφείο της πόλης.

Ακολούθως τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση κι έγινε κατάθεση στεφάνων στο χώρο του μνημείου.

Για το ιστορικό εκείνων των ημερών και τη μεγάλη θυσία των ηρωικών αγωνιστών του υψώματος 731, καθώς και τη σημασία και το νόημα της, εκφώνησε ομιλία ο Ταξίαρχος ε.α Θέμης Αγγελάκης, ενώ στη συνέχεια οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου και του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων απήγγειλαν ποιήματα και αποσπάσματα τραγουδιών από την ηρωική θυσία των Τρικαλινών και Καρδιτσιωτών στρατιωτών στο ύψωμα 731.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους και τους εκπροσώπους φορέων, ενώ τα ρίγη συγκίνησης όλων κορυφώθηκαν όταν απόγονοι και συγγενείς των πεσόντων, εναπόθεσαν λίγα λουλούδια στο χώρο του μνημείου.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με ενός λεπτού σιγή απ’ όλους και την ανάκρουση  του Εθνικού Ύμνου.