«Έκαναν το παιδί μου πειραματόζωο»… Συγκλονιστικές καταγγελίες από τη μητέρα της μικρής Ραφαέλας

Συγκλονιστικές είναι οι καταγγελίες της μητέρας της μικρής Ραφαέλας, της Τρικαλινής Αντιγόνης Γάτου  η οποία σε συνέντευξή της στην εφημερίδα “Espresso” καταγγέλλει τους γιατρούς ότι έκαναν το παιδί της πειραματόζωο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα η μητέρα, γιατροί του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου φέρονται να υπέβαλαν  τη Ραφαέλα σε «παιδιατρική μελέτη», δίχως να εξηγήσουν τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, απλώς καθησυχάζοντάς τους ότι πρέπει να της χορηγηθεί αγωγή για τη σηψαιμία.

«Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν στη συνέχεια, τα έγγραφα που είχαν υπογράψει αφορούσαν τη διενέργεια «παιδιατρικής μελέτης» σε παιδιά κάτω των 10 ετών! Κοινώς αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για πείραμα» αναφέρεται στο δημοσίευμα όπου επισημαίνεται ότι η «παιδιατρική μελέτη» διενεργήθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου με  χορηγό συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρία.

Εντύπωση προκαλεί μάλιστα το γεγονός ότι όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, στην 15η σελίδα της μελέτης αναφέρεται πως «ο γιατρός της μελέτης ή το νοσοκομείο το οποίο εργάζεται θα αποζημιωθεί από τον χορηγό της μελέτης για τη συμμετοχή του/της σε αυτή τη μελέτη». Κοινώς ότι το «πείραμα» είναι πληρωτέο.