Τα Τρίκαλα στα βήματα της Greta Thunberg-Διοργανώνεται ειρηνική πορεία απο το Fridays For Future Trikala

Fridays For Future Greece Παρασκευή 29 Νοεμβρίου-Παγκόσμια Πορεία ενάντια στην Κλιματική Κρίση

«Έχουμε μόνο 11 χρόνια να αντιμετωπίσουμε τη μεγαλύτερη κρίση που είχε ποτέ να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα: την κλιματική αλλαγή. Πρέπει να σταματήσουμε να παίρνουμε αποφάσεις, αγνοώντας πλήρως τις επιστημονικές συστάσεις, ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού. Για αυτό, η νέα γενιά και το Fridays For Future είμαστε εδώ. Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες της Ελλάδας και του κόσμου. Από τα Χανιά μέχρι την Θεσσαλονίκη, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σύδνεϋ, από το Ναϊρόμπι μέχρι την Καλκούτα» αυτό επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Fridays For Future Trikala.Την ημέρα αυτή διοργανώνονται στην Αθήνα και σε 20 άλλες ελληνικές πόλεις, πορείες και μαθητικές απεργίες στο πλαίσιο της Παγκόσμιας πορείας και απεργίας για την κλιματική αλλαγή. Η Παγκόσμια αυτή Πορεία έχει στόχο να πιέσει τους ηγέτες των κρατών να λάβουν τις απαραίτητες αποφάσεις, όταν  θα συνεδριάζουν στο πλαίσιο του 25ου Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή του ΟΗΕ (COP25) από τις 2 έως τις 19 Δεκεμβρίου  στην Μαδρίτη της Ισπανίας.

«Η σημασία του συγκεκριμένου συνεδρίου είναι καταλυτική για το μέλλον του πλανήτη, καθώς αναμένεται να καθορίσει το κατά πόσο θα μπορέσουμε να αποτρέψουμε την επικείμενη κλιματική καταστροφή. Θα είμαστε στους δρόμους, για να απαιτήσουμε από όσους θα λαμβάνουν αποφάσεις στο COP25, να ακούσουν επιτέλους τους επιστήμονες, να απονείμουν κλιματική δικαιοσύνη και να βάλουν τον πλανήτη σε πρώτη προτεραιότητα» επισημαίνουν οι διοργανωτές.

Τι είναι το FridaysForFuture

To Fridays For Future είναι ένα παγκόσμιο αυτοοργανωμένο και αυτόνομο μαθητικό περιβαλλοντικό κίνημα που μάχεται για να αποτραπεί η κλιματική κρίση, την οποία πλέον βιώνουμε , εξασφαλίζοντας την κλιματική δικαιοσύνη.

Το κίνημα Fridays For Future δημιουργήθηκε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Το καλοκαίρι του 2018, ο IPCC δημοσίευσε μια επιστημονική μελέτη για την κλιματική αλλαγή, η οποία αποδεικνύει ότι μετά το 2030, η κλιματική αλλαγή θα είναι μη αναστρέψιμη με καταστροφικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα του πλανήτη.  Τον Αύγουστο 2018, η δεκαπεντάχρονη μαθήτρια από τη Σουηδία Greta Thunberg, βλέποντας την στενά χρονικά περιθώρια για δράση, καθώς και την αδράνεια των κυβερνήσεων, άρχισε να κάνει αποχή από το σχολείο κάθε Παρασκευή για ένα χρόνο.

Μέσα σε αυτόν τον ένα χρόνο, χιλιάδες μαθητές ανά την Ευρώπη και τον κόσμο ακολούθησαν το παράδειγμα της, διοργανώνοντας κάθε Παρασκευή μαθητικές αποχές, διαμαρτυρίες και πορείες. Έτσι γεννήθηκε το Fridays For Future, ένα κίνημα που ολοένα και μεγαλώνει με κλιματικές διαμαρτυρίες και τοπικές ομάδες του κινήματος σε πάνω από 150 χώρες.

Πορείες

 • Αθήνα: Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία Συντάγματος
 • Βέροια : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:00 στην Πλατεία Ωρολογίου
 • Θεσσαλονίκη : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 18:30
 • Καλαμάτα: Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία 23ης Μαρτίου
 • Κέρκυρα : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στον Πεζόδρομο Σπ. Σαμαρά
 • Λάρισα :Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:00 στην Κεντρική Πλατεία
 • Πειραιάς : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 16:00 στις 09/11 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
 • Ρέθυμνο : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 11:58 στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη
 • Σαλαμίνα : Πορεία Διαμαρτυρίας στις 15:00 στην Πλατεία Ηρώων
 • Σέρρες: Πορεία Διαμαρτυρίας στις 14:00 στην Πλατεία Ελευθερίας
 • Τρίκαλα: Πορεία Διαμαρτυρίας στη 13:30 στην Κεντρική Πλατεία της πόλης
 • Χανιά : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:58 στην Αγορά Χανίων
 • Ζάκυνθος : Πορεία και Μαθητική Απεργία στις 12:30 στη Πλατεία Σολωμού

Τι είναι το FridaysForFuture: http://fridaysforfuturegreece.org/aboutus-gr

Το κίνημα στην Ελλάδα: http://fridaysforfuturegreece.org/fffingreece-gr

mail: info@fridaysforfuturegreece.org / press@fridaysforfuturegreece.org

Twitter: FFF-Greece Facebook: FridaysForFutureGreece

Instagram: @fridaysforfuture.gr

Web: fridaysforfuturegreece.org

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ