Σε ηλικία 79 ετών έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Μπονώτης σήμερα τα ξημερώματα. Kαθηγητής της Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (είχε την κλινική Μπονώτη), επιφανής Τρικαλινός, με μεγάλη προσφορά στην τρικαλινή κοινωνία, εξέχουσα προσωπικότητα, αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας αυτής εδώ της πόλης. Διετέλεσε επί πολλά έτη πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον Μάρτιο του 1978, όταν διαδέχθηκε τον αείμνηστο Ιωάννη Ματσόπουλο, μέχρι το 2009 κι αφήνει πίσω του πλούσιο έργο.
Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 29 – 10 – 2017 στις 11.30 το πρωί στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρικάλων. Αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Ντίτα Μπονώτη, τα παιδιά Φάννυ Μπονώτη και Νίκο Λέγκα, Κωστή Μπονώτη και Ζωή Μόζα, τα εγγόνια Σωτήρη, Αφροδίτη, αδέλφια κι ανήψια.
Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων , την Κυριακή 29 – 10 – 2017 και ώρα 11.00π.μ.
Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του 1ου Νεκροταφείου Τρικάλων.
Την τελετή επιμελείται το γραφείο τελετών « Παναγιώτου ».
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΠΥΡΟΥ ΜΠΟΝΩΤΗ
Ο Σπύρος Μπονώτης γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Για πολλά χρονιά προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες μέσα αλλά και έξω από το Νομό Τρικάλων.
Η παραπάνω επιστημονική του προσφορά δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί ενεργά και με άλλους τομείς της ανθρώπινης και κοινωνικής δραστηριότητας. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του καταγράφεται ότι διετέλεσε κατά καιρούς και επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέλος του ΔΣ του Καστρακιδείου Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου «ΤΡΙΚΑΛΑ», Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Τρικάλων, Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων.
Ειδικότερα στον αθλητισμό η θητεία του υπήρξε καταλυτική καθόσον συνέδεσε το όνομά του με ένα μεγαλόπνοο έργο αθλητικής υποδομής το οποίο και απετέλεσε ένα από τα πιο σοβαρά κριτήρια για την απόκτηση της Σχολής ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Το Στάδιο, το Κολυμβητήριο, το Αθλητικό Κέντρο απετέλεσαν τα αδιάσειστα πειστήρια της ανησυχίας του Σπύρου Μπονώτη για τα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα του Νομού Τρικάλων.
Η ανθρώπινη παρουσία και προσφορά του μέσα και πέρα από την Ιατρική χαρακτηρίστηκε από την έντονη δραστηριοποίηση του σε φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος από το 1978 έως το 2009.
Η γενέτειρα του Πύλη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της στις 6 Μαρτίου 1994 του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Πόλεως «για την μεγάλη κοινωνική προσφορά, την επιστημονική σταδιοδρομία του και το υψηλό ήθος του».
Έχοντας στη ζωή του δίπλα του, τη Ντίτα Μεσσήνη-Μπονώτη είχε τη χαρά να δει τα παιδιά του Φάννυ Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Κωστή Καθηγητή και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, το γαμπρό του Νίκο Λέγκα για πολλά χρόνια βουλευτή και Υφυπουργό Οικονομικών και τις αδυναμίες του, τα εγγόνια του Σωτήρη και Αφροδίτη να μεγαλώνουν.